Brezdomni pes najde zapuščenega novorojenčka in ga vzame v svoj gobec … Ne boste verjeli kaj se zgodi potem!

kuza-resi-novorojenckaV svetovnih medijih žal še vedno zasledimo številne novice o tem kako matere zapustijo svoje komaj rojene otročičke, ki brez toplega zavetja in človeške pomoči nimajo prav nobenih možnosti za preživetje. Podobna novica prihaja tudi iz Savdske Arabije, le da je tokrat konec, zahvaljujoč nikogaršnjemu psu z ulice, za nebogljenega dojenčka srečen!

Zgodilo se je konec oktobra lanskega leta, ko je nikogaršnji pes taval po ulicah, da bi našel hrano. Namesto hrane je ob zabojniku za smeti našel novorojenčka. Dojenček je bil, sodeč po popkovini, ki se je še vedno držala njegovega trebuščka, star komaj nekaj ur.

Pes se je tiho in previdno približal dojenčku, ki je bil, čeprav komaj, še vedno živ. Vzel ga je v svoj gobček in ga odnesel nekaj sto metrov do najbližje hiše, kjer ga je položil na prag. In potem je pričel na ves glas lajati, kot bi želel priklicati nekoga, ki bi pomagal temu majcenemu, nebogljenemu dečku!

Družina, ki je živela v hiši, pred katero je pes odložil dojenčka, je zaslišala pasji lajež in praskanje po vratih. Ko so odprli vrata, pa niso mogli verjeti svojim očem! Novorojenčka so nemudoma odpeljali v bolnišnico in deček je po čudežu preživel.

Srečen konec te zgodbe se piše zahvaljujoč najbolj nesebičnemu bitju na svetu, bitju, ki si resnično zasluži naziv ”Človekov najboljši prijatelj”. Kajti celo, ko človeštvo izda samo sebe, nam psi pokažejo, da je resnično sočutje in brezpogojno ljubezen mogoče najti tudi izven naše vrste.

 

Maja Kalaš

Vir: YouTube