Urejen pes, ponosen lastnik!

Vsi, ki imamo ta čudovita bitja, se srečujemo z vprašanjem, kako pravilno ravnati z dlako. Kako se izogniti nevšečnostim in poskrbeti, da bo naš pes lepo negovan? Izbira pravih izdelkov in naša doslednost pri česanju sta pravilna odgovora! Preventiva je vedno boljša kakor kurativa. Za vas, vašega ljubljenčka in za vašo denarnico. Pasji razstavljavci se zelo trudijo z urejanjem dlake njihovega ljubljenčka, pasji lepotci pa potem ponosno razkazujejo svoje urejene kožuščke. Si ne želite tudi vi imeti lepo urejenega psa?

Pasji kožušček lahko mirno poistovetimo z obleko pri človeku. Ali bi vi nosili oblačilo, polno bolh in klopov ter umazanije. Le kako bi stokali in javkali zaradi srbenja in neprestanih pikov in bolečin, ki bi vam jih prizadejale različne vrste trav, seveda, če bi se kobacali po travnikih in gozdovih, kar naši kužki počnejo z velikim veseljem. Da ne govorimo o zavozlanih kožuščkih, ki jih najbolj ovirajo pri spanju, ko se premikajo in iščejo najboljši položaj za prijetne sanje. Ali ste si dekleta zategnile kdaj lase premočno v čop, da vas je zaradi tega celo glava bolela? Tako se počuti pes, kadar ima neurejen kožuh. Vsaka lepota ima svojo ceno. Če je ne boste plačali vi, bo to primoran plačati vaš pes! Zato se lotite nege in česanja! Češite, češite, češite.

Celotna vsebina članka je na voljo samo naročnikom spletnega dostopa. Če ste že naročnik spletnega dostopa, se prijavite tukaj. Če še niste naročnik, vas vabimo da se naročite tukaj in s tem pridobite dostop do vseh vsebin na spletni strani.

Maja Bertok

Objavljeno v dvanajsti številki revije Kužek