Superživila za pse

superzivila-za-pseMnožica reklam, polne police trgovin, mediji in nutricionisti nam predstavljajo številne izdelke za izboljšanje počutja. Mnogi pravijo, da je današnja zemlja izropana mineralov, hrana pa manj kakovostna, zato moramo za svoje zdravje dodatno poskrbeti z uživanjem superživil. Nekateri mednje uvrščajo domače rastline, na primer koprivo in regrat, drugi pa raje posežejo po »čudežnih rastlinah« iz Andov, Tibeta in morja. Preverite, kaj sploh so superživila in katera so »super« tudi za naše pse.

Med superživila običajno prištevamo živila, ki uspevajo na odmaknjenih predelih, stran od civilizacije, pogosto v težkih vremenskih pogojih, katerim se uspešno prilagodijo, zato pravimo, da so adaptogena. Čeprav sta osnova za zdrav način prehranjevanja čim bolj kakovostna in ekološka prehrana, si z njimi lahko zagotovimo številne minerale, vitamine, aminokisline ter uspešno premagujemo številne bolezni. Z določeno superhrano pa lahko razvajamo tudi naše kužke, pri čemer ljubitelji psov najraje posežejo po algi spirulini in kokosovem olju.

Celotna vsebina članka je na voljo samo naročnikom spletnega dostopa. Če ste že naročnik spletnega dostopa, se prijavite tukaj. Če še niste naročnik, vas vabimo da se naročite tukaj in s tem pridobite dostop do vseh vsebin na spletni strani.

Enja Zagoršek

Objavljeno v dvaindvajseti številki revije Kužek