So priboljški za žvečenje res koristni za psa?

275

Veliko psov obožuje razne priboljške za žvečenje. Nekateri jih dobijo vsak dan, spet drugi pa bolj priložnostno. Lastniki take priboljške kupujejo iz več razlogov; nekateri želijo izboljšati ustno higieno psa, drugi želijo kosmatinca zamotiti, spet nekateri želijo samo preprečiti, da pes uničuje druge stvari. Pa so priboljški za žvečenje res koristni? Tukaj je nekaj njihovih prednosti, pa tudi pomankljivosti.

ZAPOSLITEV

Vsekakor drži, da bodo razne „žvečke“ psa zamotile. Taka oblika zaposlitve je zelo praktična, sploh, kadar mogoče nimate časa, da bi se aktivno ukvarjali s psom. Če imate recimo delo, ste s psom v lokalu ali pa imate kakšne obiske, lahko psu ponudite priboljšek, s katerim se bo zamotil. Prav tako lahko s tem preprečite žvečenje drugih stvari; čevljev, pohištva …

Celotna vsebina članka je na voljo samo naročnikom spletnega dostopa. Če ste že naročnik spletnega dostopa, se prijavite tukaj. Če še niste naročnik, vas vabimo da se naročite tukaj in s tem pridobite dostop do vseh vsebin na spletni strani.

Veronika Sivka

VIRI:
https://vanillapup.com
https://www.preventivevet.com
https://www.thesprucepets.com