Skrb za zunanjega psa pozimi

Priporočljivo je, da pes vsaj del svojega življenja preživi v stanovanju s svojo družino. Še posebej pozimi, ko so temperature neprimerne za zunanje bivanje. Če kljub temu imate ali poznate psa, ki bo zimo preživel na prostem, se držite naslednjih napotkov.

Psom ni lahko, ko pridejo hladno vreme in nizke temperature in zato je zelo pomembno, da veste, kako poskrbeti za psa zunaj.

Priprava na zimo

Že pred zimo se lahko začnete pripravljati nanjo. Psa peljite na pregled k veterinarju, ki bo psa pregledal in ugotovil, ali ima kakšne bolezenske težave, ki se lahko z mrazom le stopnjujejo.

Mladički in starejši psi so najbolj občutljivi na nizke temperature. Prav tako tudi oboleli psi nizkih temperatur ne prenašajo najboljše, ker imajo težave z reguliranjem telesne temperature. Tudi kratkodlaki psi niso najbolj naklonjeni zimskim razmerah, medtem ko dolgodlaki v zimi uživajo.

Skrb za zunanje pse

Priporočljivo je, da so psi pozimi znotraj, a v nekaterih predelih so lahko brez težav tudi zunaj, ob upoštevanju nasvetov.

Omogočite dostop k sveži vodi: uporabljajte ogrevano posodico za vodo, ki bo preprečevala zamrznitev vode. Če pa uporabljate navadno posodo, vanjo položite žogico, ki bo potovala po posodi in preprečila zamrznitev vode. Tako kot poleti, psu menjavajte vodo redno.

Celotna vsebina članka je na voljo samo naročnikom spletnega dostopa. Če ste že naročnik spletnega dostopa, se prijavite tukaj. Če še niste naročnik, vas vabimo da se naročite tukaj in s tem pridobite dostop do vseh vsebin na spletni strani.

Doroteja Turković

Viri: