10 pasem psov, primernih za začetnike

Ali razmišljate o tem, da posvojite ali kupite svojega prvega psa? Zavedate se, da je pes velika odgovornost, za katero boste morali skrbeti desetletje ali več, o pasmi psa pa še niste preveč razmišljali. V nadaljevanju vam predstavljamo 10 pasem psov, ki so primerne za začetnike.

Pasje pasme se medsebojno bolj ali manj razlikujejo. Celo znotraj določenih pasem so lahko psi različni, tako po izgledu kot tudi karakterno. Nobena pasja pasma ni neprimerna ali slaba, obstaja pa nekaj pasem, ki so bolj primerne za ljudi, ki nimajo toliko izkušenj s psi.

Seznam psov, primernih za začetnike

Kodrasti bišon: bišoni so zelo primerna pasma psov tako za izkušene, kot tudi za neizkušene pasje lastnike. Ne potrebujejo veliko nege, razen rednega česanja in vsakodnevnih sprehodov, zagotovo pa potrebujejo tudi veliko crkljanja in ljubezni.

Cane corso: kljub temu, da ta pasma nekaterim ljudem deluje nevarna, so ti psi odlični družinski spremljevalci. Kljub svoji velikosti ne zahtevajo veliko nege in so odlični kot psi čuvaji.

Cavalier king Charles španjel: iščete majhnega psa? Potem so psi te pasme za vas izvrstni, saj raje poležavajo na kavču in se crkljajo z lastnikom, kot pa se odpravijo na sprehod. So večinoma leni psi (obstajajo tudi izjeme), bolj zahtevni pa so glede nege, saj zahtevajo vsakodnevno česanje.

Zlati prinašalec: zlati prinašalci so ena najbolj popularnih pasem psov naokoli, saj so odlični za družine, ne zahtevajo veliko nege in so prijateljski tako s psi, kot tudi ljudmi (tudi otroci). Obožujejo poležavanje na kavču, so pa dovolj aktivni, da vas lahko spremljajo na vaših pohodih ali pri plavanju.

Celotna vsebina članka je na voljo samo naročnikom spletnega dostopa. Če ste že naročnik spletnega dostopa, se prijavite tukaj. Če še niste naročnik, vas vabimo da se naročite tukaj in s tem pridobite dostop do vseh vsebin na spletni strani.

Doroteja Turković

Viri:
  • iheartdogs.com
  • www.thespruce.com