S kužkom varno na pot

805
Foto: Anja Troha

Kužkova ekipa je pretekli konec tedna preživela na cesti. Kaj smo počeli s psi na cesti? Naši partnerji pri Oplu so nam posodili poseben avto, v katerem se nismo počutili udobno le mi, temveč tudi naši štirinožni sopotniki. Predstavljamo vam Opel Crossland X, avto po meri kužkov!

 

Opel je že leta 2015 poskrbel za pasjo revolucijo avtomobilskih salonov, saj zdaj lahko med vašim ogledom njihovih vozil uživajo tudi vaši kužki, ki jih v njihovem salonu pričakuje poseben pasji kotiček.

Svojo naklonjenost štirinožnim družinskim članom pa so peljali še dlje. Zavedajo se namreč, da lastniki psov želimo s svojimi prijatelji deliti prav vsako izkušnjo in s tem tudi vsak izlet, potovanje ali počitnice. Za to pa je pomembno, da je dobro poskrbljeno za udobje psa med prevozom. Ker ima vsak pes drugačne potrebe in vsak lastnik drugačne želje, kako želi razporediti svoje družinske člane in prtljago v vozilu, je pri Oplu na voljo pestra izbira opreme za prevoz psov. V ospredju njihove dejavnosti in izdelkov je vedno varnost štirinožnih potnikov, kot tudi neoporečnost opreme v skladu z zakonodajo ter zagotavljanje udobja pri vožnji.

Opel Crossland X, ki smo ga testirali, je bil popolnoma opremljen za varen prevoz psov. Ne glede na to, ali psa raje vozite v prtljažniku ali pa se vaši družini pridruži na zadnjih sedežih, avto je pripravljen, da se lahko varno odpravite na pot. Med potniško kabino in prtljažnikom je nameščena zaščitna mreža, ki psu onemogoča, da bi med vožnjo zlezel v sprednji del avtomobila in tako skrbi za njegovo varnost ter varnost ostalih potnikov. Zaščitna mreža se lahko namesti tudi med sprednje in zadnje sedeže, če psa raje vozite na zadnjih sedežih. Prtljažnik je opremljen tudi z gumijasto nedrsečo podlogo, ki izboljšuje oprijem in psu preprečuje drsenje med vožnjo, krhati pa jo lahko enostavno odstranimo in operemo ter tako notranjost avtomobila ohranimo čisto.

Foto: Anja Troha

Na zadnje sedeže avtomobila lahko namestimo posebno prevleko, ki je enostavna za uporabo. Prevleka poskrbi za to, da lahko vaš pes nemoteno uživa v izletu in tudi z mokrimi ter umazanimi tačkami brezskrbno skoči na zadnji sedež vašega vozila, kjer ga pripnete s posebej zanj prilagojenim varnostnim pasom. Varnostni pas se uporablja v kombinaciji z oprsnico in namenskim kratkim povodcem, s katerim psa pripnemo v pas. Preden se odpravimo na pot, vedno preverimo, da je povodec dovolj kratek, da psa v primeru naglega zaviranja ne odnese med sedeže ali ne udari ob sprednje sedeže.

Opel je podprl tudi projekt AMZS in Motorevije »Varen prevoz psov«, ki opozarja na prepogosto videne neprimerne in nevarne načine prevoza psov in ozavešča o pravilnem načinu, kako se z ljubljenčkom odpravimo na pot. Več o projektu si lahko preberete tukaj.

Foto: Anja Troha

Anja, Vicky in Irio so se s Crosslandom odpravili na izlet na Bled, ki ni bil zabaven le zaradi destinacije, temveč tudi zaradi udobne vožnje. V prostorni potniški kabini z ergonomskimi sedeži so se vsi dobro počutili, kužka sta preizkusila vožnjo v prtljažniku in na zadnjih sedežih. Videti sta zadovoljna, kajne? 😉

 

Kužek in Opel vas spodbujata, da svoje pse redno vključujete v vsakodnevne dejavnosti, saj s tem krepite medsebojno vez ter skrbite, da je vaš pes socializiran in se dobro počuti v vsakem okolju. Z Oplovo opremo za prevoz psov bo to še lažje, saj se vam bo kosmati prijatelj zlahka pridružil na vsaki poti!

Promocijsko sporočilo