Počastite spomin na pokojnega ljubljenčka

Slovo od svojega najboljšega štirinožnega prijatelja je težka preizkušnja, s katero se moramo prej ali slej spopasti vsi. Ne glede na to ali pes zadnjič zaspi doma, v našem naročju ali ob naši humani odločitvi pri veterinarju naše naloge odgovornih in ljubečih lastnikov v tistem trenutku ni konec. Zdaj je na nas, da poskrbimo, da bo ljubljenčkovo zadnje slovo dostojno, njegovo zadnje mesto počitka pa lep in spokojen kraj.

Če se ne odločimo za upepelitev ljubljenčka, gredo njegovi posmrtni ostanki, skupaj z drugimi in tudi v prometu povoženimi živalmi, v industrijsko predelavo in se nato v obliki živalske moke uporabljajo kot nadomestno gorivo v industriji. To pa vsekakor ni dostojno slovo. Vaš ljubljenček je družinski član, ki vam je številna leta delal družbo, nudil oporo in lepšal dneve, ne pa surovina!

Ker pri podjetju Cremona iz lastnih izkušenj ob izgubi svoje nemške bokserke leta 2008 razumemo, da človekovi najboljši prijatelji niso potrošni material, smo se odločili ustanoviti prvo pogrebno službo/krematorij za male živali v Sloveniji, kjer vašim ljubljenčkom omogočimo takšno slovo, kot si ga zaslužijo. Večina ljudi si želi poznati zadnje mesto počitka svojega dolgoletnega ljubljenčka, zato je kremacija dobra odločitev, saj vam omogoča, da se ljubljenček tudi po smrti vrne nazaj domov, kjer se lahko v miru poslovite, žalujete in se ga spominjate.

Naša osnovna storitev je torej kremacija malih živali. Ko se odločite za upepelitev svojega ljubljenčka, se odločite za najdostojnejše slovo.

Ko vaš ljubljenček umre, ga odpeljete k veterinarju, kjer izpolnite obrazec za upepelitev pri podjetju Cremona. Posmrtni ostanki so prepeljani v Avstrijo s posebnim vozilom, namenjenim prav za prevoz pokojnih živali do krematorija. Ker sta posmrtnim ostankom pred kremacijo priloženi posebna nezgorljiva ploščica ter elektronska črtna koda, nam to omogoča 100-odstotno sledljivost in nadzor nad postopkom, kar pomeni, da vam s posebnim certifikatom nudimo 100-odstotno zagotovilo, da gre za pepel vaše živali.

Po kremaciji se lahko odločite bodisi za raztros pepela, pokop na domačem vrtu ali pokopališču za male živali, okrasno žaro lahko obdržite doma ali pa se odločite za draguljni pokop ljubljenčka, pri čemer se iz njegovega pepela izdela safir ali rubin.
Podjetje Cremona nudi veliko izbiro okrasnih žar, poleg storitev, povezanih s kremacijo, pa tudi izdelavo različnih spominkov, med drugim lasersko graviranih tridimenzionalnih fotografij v steklu ter nagrobnih in spominskih plošč iz brona.

Predvsem pa se v podjetju Cremona zavedamo, kako boleče je slovo od dolgoletnega prijatelja in kako malo razumevanja imajo ljudje za žalujoče ob njegovi smrti. Zato vam tudi v sodelovanju s terapevti za žalovanje nudimo oporo, tolažbo in razumevanje, ki jih potrebujete, ter vam svetujemo, kako se spopasti s to težko življenjsko preizkušnjo.

Počastite spomin na pokojnega ljubljenčka tako, kot si zasluži v zameno za dolgoletno zvestobo, brezpogojno ljubezen in veselje, ki ste jih bili deležni od njega.

http://www.cremona.si/sl/

Promocijsko sporočilo