Reiki za živali

1820

Dandanes je besedo reiki oziroma zdravljenje z rokami mogoče zaslediti marsikje, vendar se le-ta večinoma nanaša na zdravljenje ljudi.

Za tiste, ki alternativnega zdravljenja z reikijem še ne poznate, pa je najbolj primerna razlaga naslednja – reiki je zdravljenje z univerzalno življenjsko energijo, ki deluje tako, da energija potuje iz rok terapevta na telo pacienta oziroma na del telesa, kamor terapevt postavi dlani. Proces zdravljenja hkrati vključuje tudi  posebne simbole, s pomočjo katerih se  vzpostavi začasna povezava med terapevtom in pacientom in tako energija potuje med njima. Reiki torej bitje zdravi tako globoko, kot je potrebno, in kolikor je potrebno, ter poišče motnje v telesu in jih poskuša odpraviti. Zdravljenje z reikijem se v prvi vrsti uporablja za zdravljenje ljudi, prav tako pa tudi na živalih ali rastlinah. Ljudje namreč velikokrat pozabljajo na dejstvo, da tudi živali čutijo in so nemalokrat preobremenjene s tegobami svojih lastnikov, ki le-te nezavedno prenašajo na njih.

Domači ljubljenci tako v številnih primerih prevzamejo nase psihične probleme in tudi bolečine, ki zadevajo njihove lastnike ter jih na ta način velikokrat skušajo obvarovati oziroma nesebično in nezavedno prevzamejo vsakršno breme nase.

Celotna vsebina članka je na voljo samo naročnikom spletnega dostopa. Če ste že naročnik spletnega dostopa, se prijavite tukaj. Če še niste naročnik, vas vabimo da se naročite tukaj in s tem pridobite dostop do vseh vsebin na spletni strani.

Jana Bedenk

Objavljeno v Drugi številki revije Kužek