Razlike med psi in mačkami

252

Psi in mačke so domače živali, ki pripadajo različnim vrstam, največja skupna lastnost pa jim je ta, da so oboji daleč najbolj priljubljeni pri ljudeh. Razlikujejo se seveda v fizičnih značilnostih, vedenju, značaju in še marsičemu. Ste vedeli, da imajo psi 42 zob, mačke pa jih imajo 30? Poleg tega so psi odlični varuhi domov, kar pa ne moremo reči za mačke.

Mačke, kužki in lastniki

Kužki potrebujejo ogromno družbe in animacije, mačke pa so brez težav same in samostojne (kar ni težko, saj večino časa prespijo). Kužki potrebujejo veliko prostora in radi tečejo. Nasprotno so mačke zelo zadovoljne v majhnih prostorih. Psa se lahko hitro natrenira, da se držijo osnovnih ukazov, kot so “pridi” in “sedi”. Večino mačk je težko trenirati, da se odzovejo na ukaze, ni pa nemogoče! Psi so družabna bitja. Hočejo biti s svojim lastnikom, kjerkoli je njihov lastnik. Psi so člani tropa in po nagonu delajo v skupinah. Zaradi tega vidijo svojega človeškega lastnika kot vodjo tropa in ga pozorno spremljajo. Kuža se bo vključil v človekove dnevne rutine, ker se želi s človekom povezati.

Celotna vsebina članka je na voljo samo naročnikom spletnega dostopa. Če ste že naročnik spletnega dostopa, se prijavite tukaj. Če še niste naročnik, vas vabimo da se naročite tukaj in s tem pridobite dostop do vseh vsebin na spletni strani.

Katarina Robnik

Viri: