Psi poleti

0
16

Pričeli so se vroči dnevi in s tem poletne radosti. Z nami v njih uživajo tudi naši ljubljenčki. Vendar, če nismo pozorni ,lahko pride do marsikaterih nevšečnosti za nas in našega ljubljenčka. Na kaj moramo biti torej pozorni in kako našim prijateljem olajšamo  vroče dni?

Vedno več ljudi s seboj na dopust vzame tudi svojega štirinožnega prijatelja. Pri tem moramo skrbno izbrati prostor, kjer bomo dopustovali, ki bo primeren tako za nas kot za našega ljubljenčka. Psi niso dovoljeni povsod, zato se je priporočljivo prej pozanimati o krajih, ki jih dopuščajo. Hkrati moramo premisliti tudi o senci, saj jo psi poleti zelo potrebujejo. Poleg vsega tega se je potrebno seznaniti tudi z raznimi nevšečnostmi, ki se nam na dopustu lahko pripetijo in se nanje pripravimo oz. se proti njim zavarujemo (razne okužbe, prestop meje,…).

Psi v avtu?

Avtomobil se hitro segreje, kar lahko predstavlja za psa veliko nevarnost. Zgodilo se je že mnogo primerov, ko so lastniki svojega ljubljenčka pustili v avtu, saj so »le skočili« v trgovino, psi pa so potem dehidrirali ali pa celo poginili.  Avtomobil se lahko v 10-15 minutah segreje do 40 stopinj celzija ali več, kar predstavlja kiritično temperaturo za psa. Zanj je vsaka minuta ali celo sekunda  v segretem avtomobilu pomembna, zato se puščanju psa v avtu poskusimo izogniti.

Celotna vsebina članka je na voljo samo naročnikom spletnega dostopa. Če ste že naročnik spletnega dostopa, se prijavite tukaj. Če še niste naročnik, vas vabimo da se naročite tukaj in s tem pridobite dostop do vseh vsebin na spletni strani.

Ajda Kankaraš

Viri: