Kako se izogniti soji in GSO v pasji hrani?

Preberite, kako najti najbolj zdravo hrano za pse v 3 korakih.

79

Da bi bili dobri pasji starši, moramo izbrati najbolj zdravo možnost za naše ljubljenčke v morju različnih blagovnih znamk hrane. Tukaj so 3 stvari, ki so pomembne pri prepoznavanju najbolj zdrave možnosti za vašega psa:

1. Brez soje

GSO sojaIzberite živila, ki ne vsebujejo soje! Gensko spremenjena soja ima negativne posledice za zdravje psa (več v tekstu spodaj). Najdemo je v več kot 70 % živil, ker je cenejša od naravnih sestavin.

Nasvet: Poiščite oznake, kot je “Soy Free” in podobno. Razen če je embalaža označena kot “Brez Soje” ali 100 % naravna, je velika verjetnost, da hrana vsebuje nevarno sojo.

 

2. Brez GSO

Apstrakten prikaz GSO kuruze.Številne sestavine pasje hrane so gensko spremenjene. Poleg soje sta še najpogostejše koruza in riž. Številne študije so dokazale negativne učinke GSO sestavin na zdravje psov:

  • Soja preprečuje, da bi ščitnica proizvajala T4 (tiroksin) in T3 (trijodotironin), hormona, ki sta potrebna za normalno delovanje ščitnice.
  • Povečana raven fitoestrogenov v GSO. Visoke ravni fitoestrogenov povzročajo demenco, sterilnost in raka tudi pri ljudeh.
  • Prišlo je do strmega povečanja alergijskih reakcij na hrano. Znanstveniki sumijo, da so sestavine GSO glavni vzrok za ta pojav.

Nasvet: Tako kot pri soji poiščite oznake, kot so “GMO Free” in podobno. Tudi, če ni poudarjeno, da je hrana povsem naravna in brez GSO, obstaja velika verjetnost, da vsebuje sestavine GSO.

3. Certificirana živila 

Prepričajte se, da je hrana certificirana! Čeprav vidite vidne oznake »zdrava hrana« ali živila »brez soje in GSO«, se prepričajte, da imajo za to potrdilo oziroma potrdilo.

Nasvet: Proizvajalci živil imajo običajno na svojih spletnih straneh vidno izpostavljeno potrdilo ali certifikate. Če ni opozorjeno, bo potrebna majhna raziskava, da ugotovite, ali je proizvajalec certificiran ali ne.

Kako si prihraniti čas pri iskanju prave hrane?

Da bi vam prihranili čas, smo se odločili poiskati proizvajalce živil, ki izpolnjujejo vse zgornje kriterije. Hrana mora biti okusna (po mnjenju kupcev), 100% brez soje ali GSO in certificirana.

Našli smo dva. “Brit” in “N&D”.

Blagovne znamke "Brit" in "N&D" hrane.

Kje lahko najdete to hrano?

Najdete jo v nekaterih trgovinah z živili in na spletu, pa tudi v naši trgovini. Kot naši bralci, seveda, imate ob prvem nakupu 20% popust (koda: “bralec20”), če se odločite preklopiti na to vrsto hrane za svojega ljubljenčka.

Tukaj (klik tukaj) si lahko ogledate izbor hrane “Brit” in “N&D” v Trgovini Kužek & Mucek.

 

 

Vukašin Radisavljević

 

Viri:

www.dogsnaturallymagazine.com

www.thebark.com