Prvi pasji festival pri nas požel veliko uspeha

Izjemen obisk, pester program in k sreči brez pasje vročine

aleksandar-domitrica-kuzek-6
Foto: Aleksandar Domitrica

V Mostecu je bil letošnjo prvo septembersko soboto čudovit sončen dan, kot nalašč za pasje praznovanje. Človeških obiskovalcev je bilo skupno skozi ves dan več kot 1000, pasjih pa približno enkrat in pol toliko. Velik del jih je ostalo v senčki dreves in uživalo v pestrem, zabavnem in koristnem programu vse do zaključka.

bostjan-brumen-kuzek-2
Foto: Boštjan Brumen

Med obiskovalci so se znašli tako mešančki kot rodovniški psi – od najmanjše čivave do 10-letne doge, vsi so se imeli odlično.

Za pse je bil dogodek verjetno nekaj takega kot novo leto za ljudi. Skoraj pri vsaki stojnici je kosmatinčke čakal okusen priboljšek ali degustacija kvalitetne pasje hrane, skodelica z vodo ali pasjim čajem. Razvajali so jih pasji frizerji in ponudniki pasje kozmetike, za zdravje pa so poskrbeli veterinarji z brezplačnimi nasveti in pregledi. Manjkala niso niti razna društva in zavetišča, ki se borijo za dobrobit naših najboljših prijateljev.

aleksandar-domitrica-kuzek-3
Foto: Aleksandar Domitrica

Poleg klasične pasje opreme so se na stojnicah predstavile pasje postelje, ki se spremenijo v trendi mizice, pasji plaščki, ki pomagajo lajšati bolečine v sklepih in pametne ovratnice. Skozi celoten dogodek, ki sta ga vodili Urška Majdič in njena posvojenka, ljubka mešanka Runa, pa so si na odru sledila zanimiva in poučna predavanja ter prikazi, ki jih je kronal razrez slavnostne pasje torte. Videli smo lahko izjemno prestavitev svetovne prvakinje v pasjih igrah s frizbijem, Amadejo Colja in njene štiri border collieje.

anja-troha-kuzek-1
Foto: Anja Troha

Ob koncu dneva smo se tako ekipa revije Kužek – kot razstavljavci, obiskovalci in osrednje zvezde – kosmatinci, strinjali, da se naslednje leto ponovno srečamo v še večjem številu.

 

Odzivi obiskovalcev

Bilo je čudovito! Še veliko let izdajanja revije želimo in čim več takih prireditev! Sandra

Uživali smo. Hvala, lepo praznujte in nas še naprej razveseljujte z čudovito revijo!!! Vladka

Res je bilo lepo! Hvala Kužek! Boy

aleksandar-domitrica-kuzek-5
Foto: Aleksandar Domitrica
aleksandar-domitrica-kuzek-2
Foto: Aleksandar Domitrica