Pravilna prehrana psov

Pravijo, da si to, kar ješ … Enako velja za vašega psa.

Strokovnjaki za prehrano nam že dolga leta govorijo, da prehrana igra pomembno vlogo pri zdravju in splošnem počutju posameznika, vendar ali ste vedeli, da prehrana vašega psa igra enako pomembno vlogo pri njegovem zdravju?

V nasprotju s splošnim prepričanjem, da so psi vsejedci, so tehnično gledano mesojedci, zato potrebujejo prehrano z visokokakovostnimi mesnimi beljakovinami, da bi živeli dolgo, zdravo in produktivno življenje.

Vedno večje število psov postaja občutljivih na določeno vrsto hrane. Na primer, veliko psov trpi zaradi alergije na pšenični gluten, ki vidno poslabša stanje kože in kožuha, kar povzroči močno srbenje. Kakovostna hrana ne vsebuje pšeničnega glutena in je primerna za pse z alergijo na gluten. Nekateri proizvajalci briketov pa so naredili še en korak naprej in so iz vse hrane odstranili ovseno moko, ker so ugotovili, da to povzroča bolj tekoče iztrebke močnih vonjav.

Prepričani morate biti, da bo vaš ljubljenček imel popolno uravnoteženo prehrano z optimalno stopnjo vseh hranil in pomembnih vitaminov ter mineralov, ki jih potrebuje za vse stopnje razvoja, rasti in za vse nivoje dela. Kakovostna prehrana bo pospešila odlično kondicijo vašega ljubljenčka brez dragih dodatkov za prehrano in nevarnosti, ki so povezane z neravnovesjem. Razni dodatki in nadomestila za prehrano pri uporabi določene hrane niso potrebni in tudi niso priporočljivi. Z uporabo dodatkov k prehrani bi porušili ravnovesje, ki so ga formulirali strokovnjaki določene hrane za vašega psa.

Kako izbrati primerno hrano?

Zaradi vse bolj obsežnega izbora popolne suhe hrane, ki je trenutno na voljo, je pomembno, da prepoznate najkakovostnejšo hrano za vašega ljubljenčka. Seznam sestavin katerekoli hrane je najpomembnejša informacija, ki jo lahko najdete na vrečki s hrano. Za skrbnika psa je pomembno, da temeljito preuči seznam sestavin katerekoli hrane ter s tem zagotovi, da mu je dobro poznano, kaj hrana vsebuje in v kakšnih količinah. Proizvajalci morajo navesti vse svoje glavne sestavine in njihovo količino v padajočem zaporedju. Z drugimi besedami, čim višje se pojavi neka sestavina na listi sestavin, toliko več te sestavine je vključeno v celotno sestavo proizvoda.

Celotna vsebina članka je na voljo samo naročnikom spletnega dostopa. Če ste že naročnik spletnega dostopa, se prijavite tukaj. Če še niste naročnik, vas vabimo da se naročite tukaj in s tem pridobite dostop do vseh vsebin na spletni strani.

Povzeto po: Arden Grange

 

Objavljeno v četrti številki revije Kužek