Poškodbe pasjih blazinic

Blazinice naših kužkov prekriva debela in močna koža. Ta psu omogoči aktivno gibanje, blaži pritisk na sklepe in ščiti pred poškodbami. Kljub temu da so ravno blazinice na tačkah najmočnejša in najdebelejša koža na našem kosmatincu, pa so izpostavljene številnim različnim situacijam, pri katerih se lahko poškodujejo. Zato moramo pasje tačke zaščititi pred hudim mrazom in vročino in poskrbeti za ustrezno nego pasjih podplatkov.

Kako opazimo poškodbe tačk?

Pri nekaterih poškodbah tačk se pojavi krvavitev. To lahko opazimo v primeru odrgnin, raztrganin in vbodov, ki so med pogostejšimi poškodbami pasjih blazinic. V večini primerov poškodb podplatov bodo kužki poškodovano tačko držali v zraku, jo pretirano lizali ali žvečili, bolečino pa lahko nakažejo tudi s cviljenjem.

Celotna vsebina članka je na voljo samo naročnikom spletnega dostopa. Če ste že naročnik spletnega dostopa, se prijavite tukaj. Če še niste naročnik, vas vabimo da se naročite tukaj in s tem pridobite dostop do vseh vsebin na spletni strani.

Enja Zagoršek

Objavljeno v petindvajseti številki revije Kužek

2 KOMENTARJI

  • Pozdravljeni Karolina,

   ali ste naročnica? V kolikor ste naročnica, se morate prijaviti z istim emailom kot ste ga navedla ob prijavi na revijo. V kolikor želite, da prijava deluje s tem emailom, nam sporočite vaše podatke na urednistvo@kuzek.si in vam bomo – po tem ko bomo preverili vaš naročniški status – omogočili dostop.

   LP,
   Uredništvo

Comments are closed.