Pet produktov za pse, ki jih odsvetujemo

0
183

Na tržišču je danes malo morje izdelkov za pse. Od igrač do priboljškov, v poplavi artiklov je že skoraj težko izbrati, kaj je za psa dobro in kaj ne. Da bo izbira vsaj malo olajšana, je tukaj nekaj izdelkov, ki, kljub temu, da so normalno v prodaji, za pse niso najbolj priporočljivi.

Ogromne kosti

Ste kdaj v trgovini za živali opazili XXL kosti za pse? Kljub temu, da zgledajo zelo zanimivo in bi se jih vaš pes najbrž zelo razveselil, morda niso najboljša izbira. Pogosto so toplotno obdelane, kar predstavlja tveganje za poškodbe zob, dlesni, pa tudi prebavil. Boljša alternativa je, da psu ponudite surove kosti, ki so primerne velikosti zanj. Kako veste, če so kosti surove ali ne? Surove kosti morajo načeloma biti v hladilniku ali zamrzovalniku. Če jih v trgovini opazite na sobni temperaturi, so najverjetneje toplotne obdelane.

Svinjska ušesa

Svinjska ušesa niso skrajno nevarna, so pa precej nezdrava. Problem je predvsem v tem, da so polna maščobe. Sploh pri psih s prekomerno telesno težo so močno odsvetovana, a tudi pri psih z normalno težo ne gre pretiravati. Svinjska ušesa za pse so približno podobno nezdrava, kakor ocvrta hrana za nas.

Celotna vsebina članka je na voljo samo naročnikom spletnega dostopa. Če ste že naročnik spletnega dostopa, se prijavite tukaj. Če še niste naročnik, vas vabimo da se naročite tukaj in s tem pridobite dostop do vseh vsebin na spletni strani.

Veronika Sivka

Viri:

https://www.rd.com

https://vanillapup.com