Pet pasjih herojev iz zgodovine

Že vrsto let pravijo, da je pes človekov najboljši prijatelj. Je prva žival, ki jo je človek udomačil in je tako že lep čas naš življenjski sopotnik. Nekateri psi so pomagali pri paši živine, nekateri pri lovu, spet drugi so bili čuvaji. Danes je mnogo psov družinskih članov, nekateri psi pa še vedno pridno služijo kot terapevti, policijski psi, reševalci, vodniki itd. In čeprav se je prav vsak pes vtisnil v spomin svojega lastnika, obstajajo psi, ki so se še posebej izkazali v svojih nalogah.

  1. NAREDNIK STUBBY

Leta 1917 je potepuški pes zataval na kampus fakultete Yale, kjer je takrat vojska usposabljala svoje može. Vojaki so se urili, preden so odpotovali v prvo svetovno vojno. Psička so možje poimenovali Stubby in kmalu je postal njihova maskota. Pretihotapili so ga s seboj v Francijo, kjer je bil na fronti z vojaki. Posvaril jih je pred napadom s strupenim plinom in opozarjal na poškodovanje vojake. Kuža si je prislužil naziv narednika, ko je napadel nemškega vohuna.

Celotna vsebina članka je na voljo samo naročnikom spletnega dostopa. Če ste že naročnik spletnega dostopa, se prijavite tukaj. Če še niste naročnik, vas vabimo da se naročite tukaj in s tem pridobite dostop do vseh vsebin na spletni strani.

Veronika Sivka

Viri:
www.boredpanda.com
www.akc.org
www.rd.com