10 pasem psov, ki obožujejo sneg

Koledarska zima se prične 21. decembra in traja do 21. marca. Sedaj je torej čas, da na plano privlečete svoje zimske škornje, bunde in rokavice ter veselo na sneg (v nižinah ga resda ni, ampak v nekaj kotičkih se pa še najde :)). Če imate psa, ki ne mara zime in ga zmeraj zebe, pripravite tudi zanj zimsko opremo. Če pa psa še nimate in si želite takega, ki bo ljubitelj snega,  preverite naš seznam pasem, ki sneg enostavno obožujejo.

  1. Valižanski ovčar

Valižanski ovčarji bi naj bili potomci švedskih pastirskih psov, ki so jih Vikingi pripeljali na območje Walesa v Združenem kraljestvu. Že njihovi predniki so bili trdoživi psi, ki so živeli v mrzlem in zasneženem območju. Corgiji, kot jih imenujemo, imajo gosto dlako z debelo podlanko, zato jih v snegu in mrazu ne zebe.

Celotna vsebina članka je na voljo samo naročnikom spletnega dostopa. Če ste že naročnik spletnega dostopa, se prijavite tukaj. Če še niste naročnik, vas vabimo da se naročite tukaj in s tem pridobite dostop do vseh vsebin na spletni strani.

Drobne Deja

Viri:
https://www.outsideonline.com
https://dogtime.com