Pasme psov, ki ne lajajo … veliko

Psi lajajo z razlogom, čeprav se velikokrat tega ne zavedamo. Pes lahko laja, če je vesel, prestrašen, zaščitniški, vznemirjen, presenečen ali opozarja na nekaj. Nekatere pasme, kot so ovčarji in terierji so znani po svojih vokalnih sposobnostih. Obstaja pa tudi nekaj pasem, ki ne lajajo toliko.

Ali te pasme psov sploh lajajo?

Seveda, vse pasme psov lajajo, z izjemo basenjijev, ki se oglašajo z drugačnimi zvoki kot je lajanje. Lajanje je način komunikacije med psi. Večina psov vas bo opozorila, ko bo kdo pred vrati ali pa na vašem dvorišču. Kljub temu, da psi iz spodnjega seznama skoraj ne lajajo, so še vedno psi in dobri prijatelji, nekateri od njih pa tudi izvrstni psi čuvaji.

Mali angleški hrt: so zelo hitri psi, ki se radi crkljajo. So nežni psi, ki cenijo tiho okolje. Uživajo v teku in agilityju in so bolj miroljubni.

Basenji: to je pasma psov, ki izvira iz Afrike in je znana po tem, da ne laja. Namesto lajanja kričijo in renčijo.  Kljub temu pa je basenji pes, ki ima veliko energije ter potrebuje aktivnega lastnika.

Celotna vsebina članka je na voljo samo naročnikom spletnega dostopa. Če ste že naročnik spletnega dostopa, se prijavite tukaj. Če še niste naročnik, vas vabimo da se naročite tukaj in s tem pridobite dostop do vseh vsebin na spletni strani.

Doroteja Turković

Viri: