Moj pes ne mara dežja!

Ali vaši psi nočejo ven na potrebo, ko pada dež? Le kdo bi jih krivil, nihče ne mara biti premočen. Vendar je to včasih precej zoprno, sploh v obdobjih, ko dež po cel dan ne poneha, pes pa vsekakor mora opraviti potrebo vsaj pred spanjem.

Zakaj vaš pes tako sovraži dež? Za to je lahko mnogo vzrokov. Eden od njih je premalo izpostavljenosti. Mnogi psi se enostavno niso navadili na različne vremenske razmere v času, ko so bili mladički, zato se v odraslosti ne počutijo udobno na dežju in z  z mokrim kožuhom. Drug možen vzrok je negativna asociacija. Če npr. nekoč ni bil ravno navdušen nad sprehodom v dežju, pa ste ga k temu preveč silili in ga kregali, je morda dež povezal z neprijetnimi občutki. Še ena pogosta težava so ljudje, ki delajo prevelik cirkus glede dežja in tega, da so oni in psi mokri. Na sprehodu se ogibajo lužam in storijo vse, da preprečijo igro v dežju, itd. Da niti ne omenjamo razburjanja, če noče na potrebo v dežju. Psi hitro začutijo naša razpoloženja in odzivanja, zato lahko razumejo, da je dež sam po sebi nekaj strašnega in slabega in se mu je treba na vsak način izogniti. Tu je nekaj načinov, kako lahko psom in sebi olajšate take situacije.

Navadite psa na vodo

Več stvari kaže na to, da je udomačevanje naše pse precej razvadilo. Divji si se morajo v naravi tudi zmočiti, če želijo priti do hrane. Udomačeni psi pase dandanes redko zmočijo. Priporočljivo je navajati psa na mokroto že od malega. Vzemite zalivalno cev in naj se pes malo igra s curkom. Ob tem se bo zelo zabaval.

Celotna vsebina članka je na voljo samo naročnikom spletnega dostopa. Če ste že naročnik spletnega dostopa, se prijavite tukaj. Če še niste naročnik, vas vabimo da se naročite tukaj in s tem pridobite dostop do vseh vsebin na spletni strani.

Katja Pavlič

Vir:
pethelpful.com