Pasji čevlji: Modna muha ali obvezni kos opreme in kako izbrati prave? – 1. del

pasji-cevlji-moda-muha-ali-obvezni-kos-opreme-kako-izbrati-prave-1-delSte že videli vlečne pse, s kakšnim veseljem vlečejo sani po snegu in ledenih poteh? Kaj pa pse reševalce, ki pogumno iščejo pogrešane osebe med zahtevnimi ruševinami? Ste morda opazili, da imajo nekateri med njimi na tačkah nekaj prav posebnega? To so pasji čeveljčki.

Pasje blazinice so prekrite z debelo in močno kožo, ki psu omogoča lažje gibanje, ga varuje pred poškodbami in blaži pritisk na sklepe. Pasje blazinice in kremplji imajo svoj namen in psu omogočajo varno hojo v vseh pogojih. Z izkušnjami pes pridobi občutek za ravnotežje, nauči se gibanja po zahtevnejših terenih, blazinice pa postanejo močnejše in odpornejše. Pasji čevlji se zato po funkcionalnosti ne morejo primerjati a pasjimi tačkami, lahko pa z njimi zaščitimo psa pred ekstremnimi razmerami, ko je to res nujno potrebno.

Pasji čevlji torej niso le modni dodatek. V zimskem času varujejo pasje šape pred mrazom, ledom, soljo in drugimi kemikaliji. Prav tako so odlična zaščita pred ostrimi kamni, steklom in drugimi grobimi površinami. Predvsem psi z občutljivejšimi blazinicami in z že manjšimi razpokami, bodo veseli, če jih boste ustrezno zaščitili. Pasji čevlji se odlično obnesejo tudi v primeru poškodb, saj pomagajo pri celjenju zlomljenih nohtov, vbodov in ureznin. Rano ščitijo pred umazanijo, zmanjšujejo možnost okužbe in jo ohranijo suho tudi v deževnih dneh.

Kako izbrati pravo velikost?

Celotna vsebina članka je na voljo samo naročnikom spletnega dostopa. Če ste že naročnik spletnega dostopa, se prijavite tukaj. Če še niste naročnik, vas vabimo da se naročite tukaj in s tem pridobite dostop do vseh vsebin na spletni strani.

Tea Vardjan Rožič