Oplova zaveza #PsomPrijazni: dobro počutje in varnost vseh potnikov

Opel je prva avtomobilska znamka v Sloveniji, ki že od leta 2015 v svoje salone poleg lastnikov sprejme tudi njihove pse, za njihovo dobro počutje pa poskrbi z opremo posebnih kotičkov in s priboljški.

Opel je prva avtomobilska znamka v Sloveniji, ki že od leta 2015 v svoje salone poleg lastnikov sprejme tudi njihove pse, za njihovo dobro počutje pa poskrbi z opremo posebnih kotičkov in s priboljški.

Glede na razpoložljive podatke je v Sloveniji namreč že več kot 225.000 psov oziroma ima v Sloveniji psa že skoraj vsako tretje gospodinjstvo (30 odstotkov), kar nas glede na odstotek uvršča v vrh med državami v Evropski uniji. Prav tako je Slovenija psom zelo prijazna država, saj so psi dobrodošli v številnih hotelih in lokalih ter tudi v salonih Opel.

»Priznati moram, da so me, kljub temu da imam tudi sam psa, podatki o številu štirinožnih prijateljev kar presenetili. In glede na to, da je čas preživljanja prostega časa z družinskimi člani vedno bolj omejen, se nam je zdelo primerno, da tudi Oplovci omogočimo obiskovalcem naših prodajnih salonov, da posvetovanja o nakupu opravijo v družbi svojih najbližjih, kamor seveda spada tudi pes,« je ozadje projekta »Psom prijazni Oplovi saloni« pojasnil Borut Gazvoda, direktor podjetja Opel Slovenija.

Sama zaveza Opla, da so Psom prijazni, ima svoje korenine v dolgoletnem sodelovanju z Ljubljanskim živalskim vrtom in tako posredno tudi Zavetiščem Gmajnice, kjer zapuščene živali prevažajo v dveh za ta namen predelanih vozilih Opel Combo.

Sama zaveza Opla, da so Psom prijazni, ima svoje korenine v dolgoletnem sodelovanju z Ljubljanskim živalskim vrtom in tako posredno tudi Zavetiščem Gmajnice.Marsikateri lastnik psa ne ve, na kakšen način naj poskrbi, da bo psa vozil varno, predvsem pa se ne zaveda, kakšne posledice lahko nastanejo zaradi neustreznega prevoza. Nalet psa v zatilje potnikov je namreč lahko usoden za vse, zato pes v avtu zahteva svoj prostor in predvsem ustrezno opremo, ki ob zaviranju ali sunkovitejših vozniških manevrih preprečuje njihove poškodbe. Ne gre pozabiti, da četudi je pes majhen, nikakor ne spada na polico nad prtljažnikom ali na prvi sedež. Ne nazadnje pa je nepravilen prevoz hišnih ljubljenčkov tudi prometni prekršek, ki se sankcionira z globo.

Najprimernejši prevoz psa v vozilu omogoča transportni boks, ki ni zaželen zgolj zaradi varnosti, temveč tudi z vidika udobja in dobrega počutja psa. Poleg boksa je pravilen način prevoza psa tudi s pomočjo oprsnice, ki jo lahko pritrdimo na eno od čvrstih točk v avtu, ali s pomočjo oprsnice z dvojnim pripenjanjem, ki jo pripnemo na ključavnici varnostnih pasov levo in desno od psa. Takšna dvojna oprsnica je boljša rešitev, saj oprime psa na obeh straneh in ga varno zadržuje na enem mestu.

Vsak kuža na svoj način doživlja vožnjo v avtomobilu. Medtem ko se nekateri počutijo odlično, drugim vožnja predstavlja velik stres. Pomembno je, da lastniki poskrbite za varen prevoz svojih kužkov.Opel vozila, kot so Crossland X, Grandland X, Astra ali Insignia Sports Tourer ter Combo, se izkažejo kot zelo primerna vozila za namestitev transportnih voksov različnih velikosti. Prav tako Oplov program originalne dodatne opreme nudi izbiro opreme za varen prevoz psa. Med to opremo spadajo tudi tako zaščitna mreža oziroma pregrada, ki razdeli prostor med potniki in psom ter jo namestimo med prtljažnikom in zadnjimi sedeži, kot tudi različne podloge za prtljažni prostor in prevleke za sedeže.

Vsak kuža na svoj način doživlja vožnjo v avtomobilu. Medtem ko se nekateri počutijo odlično, drugim vožnja predstavlja velik stres. Pomembno je, da lastniki poskrbite za varen prevoz svojih kužkov, pri tem pa vam je lahko v pomoč originalna Oplova dodatna oprema, ki jo je seveda za pravilno uporabo v vozilu treba tudi pravilno namestiti.

Promocijsko besedilo