Opel – psom prijazna znamka

Glede na dejstvo, da je Sloveniji registriranih skoraj 230 tisoč psov, je seveda velika možnost, da so mnogi občasno tudi sopotniki v avtomobilih. Opel je znamka, ki ima v svoji ponudbi široko paleto primernih modelov za prevoz vseh družinskih članov – torej tudi tistih štirinožnih: ADAM, Astra, Corsa, Crossland X, Combo, Mokka X, Grandland X, Zafira in Insignia.

 

 

 

 

 

Tudi Oplov program originalne dodatne opreme nudi izbiro različne opreme za udoben in varen prevoz psa. Med to opremo spada zaščitna mreža oziroma pregrada, ki razdeli prostor med potniki in psom ter jo namestimo med prtljažnikom in zadnjimi sedeži, kot tudi različne zaščitne podloge za prtljažni prostor in prevleke za sedeže.

Psom prijazni Oplovi saloni

Prav tako so pri Oplu že leta 2015 lansirali projekt Psom prijazni Oplovi saloni in s tem postali prva avtomobilska znamka v Sloveniji v katerih prodajnih salonih so poleg lastnikov dobrodošli tudi njihovi psi. Za njihovo dobro počutje poskrbijo v opremljenih pasjih kotičkih ob vhodu v prodajne salone. Tako lahko kužek na blazini počaka svojega lastnika, ki se odpravi po informacije v prodajni salon ali obišče servisni oddelek

Varen prevoz psov

Skozi različne dogodke in partnerstva se pri Oplu trudijo opozoriti tudi na nevarnost neustreznega prevoza psov ter hkrati predstaviti primere pravilnega, varnega in udobnega prevažanja psov v vozilih.

Čeprav lastniki prevažajo vedno več svojih ljubljenčkov v avtomobilih, so na njihovo varnost ob tem pogosto premalo pozorni. Psa v vozilu namreč ne smemo prevažati po načelu slepega potnika, še manj pa ga smemo obravnavati kot tovor, ki ga naložimo v avto in se odpeljemo. Pes je za mnoge lastnike član družine in tudi med prevozom ga moramo obravnavati tako – ne le zaradi njegove, temveč tudi lastne varnosti.

Marsikateri lastnik psa ne ve na kakšen način naj poskrbi, da bo psa vozil varno, predvsem pa se ne zaveda, kakšne posledice lahko nastanejo zaradi neustreznega prevoza zato je ozaveščanje o varnem prevozu psov še kako potrebno. Nalet psa v zatilje potnikov je namreč lahko usoden za vse, zato pes v avtu zahteva svoj prostor in predvsem ustrezno opremo, ki v primeru zaviranja ali sunkovitejših vozniških manevrov preprečuje njihove poškodbe. Ne gre pozabiti, da četudi je pes majhen, nikakor ne spada na polico nad prtljažnikom ali na prvi sedež. Nenazadnje pa je nepravilen prevoz hišnih ljubljencev tudi prometni prekršek, ki se sankcionira z globo.

Najbolj primeren prevoz psa v vozilu je v transportni boks, ki ni zaželen zgolj zaradi varnosti, temveč tudi z vidika udobja in dobrega počutja psa. Poleg boksa je pravilen način prevoza psa tudi s pomočjo oprsnice, ki jo lahko pritrdimo na eno od čvrstih točk v avtu ali oprsnice z dvojnim pripenjanjem, ki jo pripnemo na ključavnici varnostnih pasov levo in desno od psa. Takšna dvojna oprsnica je boljša rešitev, saj oprime psa na obeh straneh in ga varno zadržuje na enem mestu.