Zakaj moj kuža strmi vame?

Večer teče normalno, vi opravljate svoje stvari, ko vas kar naenkrat poprime tisti nezmotljiv občutek, da vas nekdo opazuje. Na pol v strahu obrnete glavo in zagledate vir občutka – par pasjih oči, katerih pogled je uperjen direktno v vas. Ste se kdaj vprašali, kaj vam strmeči pasji očesi sporočata?

Strmenje je lahko pokazatelj navezanosti

Podobno kot ljudje ljubeče opazujemo človeka, v katerega smo zaljubljeni, ljubezen izražajo tudi naši psički. Če kuža z rahlo priprtimi očmi sledi vašemu pogledu, pomeni, da vas ima rad, vendar tega znaka ljubezni nikoli ne smemo izsiliti. Enako kot pri partnerjih, si tudi pri psih želimo, da bi nas imeli radi prostovoljno, zato nikdar ne smemo zgrabiti njihove glave in jih prisiliti, da nas pogledajo v oči – kar radi počno otroci, saj bi naši živalski prijatelji tako dejanje lahko razumeli kot grožnjo.

Iskanje namigov

Vi ste tisti, ki odloča kaj in kdaj bo vaš kuža jedel, kdaj bo šel ven, kdaj se bo igral, kdaj spal in kdaj je čas za obisk veterinarja. Odločate tudi o tem, kdo so njegovi človeški in pasji prijatelji ter kdaj bo čas za druženje z njimi. Ni čudno, da vas ves čas opazuje! Želi ugotoviti, če se slučajno kam odpravljate, kaj se bo počelo in kakšne aktivnosti ga čakajo. Pri tem pa si pomaga z uporabo vseh svojih čutov, tudi vidom.

Celotna vsebina članka je na voljo samo naročnikom spletnega dostopa. Če ste že naročnik spletnega dostopa, se prijavite tukaj. Če še niste naročnik, vas vabimo da se naročite tukaj in s tem pridobite dostop do vseh vsebin na spletni strani.

Maja Bernik

Vir:
moderndogmagazine.com