VIDEO: Oglejte si kako dobro brazilski ulični psi opravljajo delo pobiralcev žogic na teniškem turnirju!

688

APTOPIX Brazil Ball DogsSte ljubitelj-ica tenisa? Predstavljajte si, da namesto pobiralca žogic po izgubljeno tenis žogico na igrišče priteče kuža. Tenis bi kar naenkrat postal še bolj zanimiv, kajne? Prav tega so se domislili v Braziliji – državi kjer se na ulicah potepa ogromno brezdomnih psov.

Z ulice so rešili štiri brezdomčke in jih začeli trenirati za pasjo sanjsko službo – pobiralec tenis žogic. Štirje ulični psi, ki so pred nekaj meseci še tavali po ulicah Sao Paula, Frida, Mel, Isabelle in Costela, so se več mesecev učili pobiranja in prinašanja tenis žogic, svoje znanje pa so javnosti prvič pokazali na ekshibicijski tekmi teniškega turnirja Brasil Open 2016.

Psi so vestno opravljali svoje delo in pobiranje izgubljenih žogic jim je šlo odlično od gobčka, nekoliko več težav so imeli le s prinašanjem in vračanjem žogic.

Kosmatinci so bili, po pričakovanjih, glavna atrakcija turnirja in so bili deležni celo več pozornosti od teniških igralcev – Španca Roberta Carballesa Baena in Portugalca Gastaoa Eliasa. Tenisača sta občasno celo zanalašč izpustila kakšno žogo, da so imeli kužki vedno dovolj dela in so čim pogosteje zabavali gledalce na tribunah.

Vendar pobiranje žogic in zabavanje gledalcev nista bili glavni nalogi brazilskih kosmatincev na igrišču. Njihova najpomembnejša naloga na turnirju je bila namreč ozaveščanje ljudi o posvojitvah brezdomnih psov v Braziliji. Organizatorka iniciative, Marli Scaramella, je želela ljudem pokazati, da so negovani in dobro hranjeni psi lahko zelo srečni in učljivi ter odlični družinski člani. V zavetišču, kjer trenutno skrbijo tudi za Frido, Mel, Isabelle in Costela, na dom čaka kar 1000 psov!

Kako uspešni so bili brazilski ulični psi pri pobiranju žogic si lahko pogledate tukaj:

 

Nina Bartol

 

Vir: huffingtonpost.com