Ali ste “nora pasja mama”?

1147

Ko sva s fantom posvojila Luxa in Asko, sem bila trdno prepričana, da se ne bom obnašala kot, da sta moja otroka. Saj sta vendar psa! In ker (še) nimava otrok, nisem želela postati “nora pasja mama”. Moj fant, po drugi strani, pa je popolnoma neobremenjen in že od vsega začetka za naju radodarno uporablja izraza “mama” in “ata” v povezavi z najinima psoma. Prav zaradi njegove sproščenosti, sem se s časoma tudi jaz nekoliko sprostila in sprejela, da sem kljub vsemu “nora pasja mama”. In, če sem popolnoma iskrena, biti “nora pasja mama” sploh ni tako slabo!

Kako veste ali tudi vi spadate v kategorijo “nora pasja mama” ali “ata”?

1. “Mama” ali “Ata”

Sami sebe imenujete “mama” ali “ata” v povezavi z vašim psom ali psa ljubkovalno kličete “sine” oziroma kaj podobnega.

2. V prisotnosti psa črkujete določene besede

Ste že kdaj v prisotnosti svojega psa črkovali besedo sprehod, avto, muca, žogica ali kaj podobnega? Kužki se hitro naučijo besed, ki predstavljajo njim najbolj ljube stvari in ker si njihovi skrbniki želimo včasih prihraniti divje veselje in razburjenje, zaradi nedolžne besede kot je “sprehod”, se naučimo določene besede, v pričo naših psov, črkovati. Vam je poznan takšen tip stavka: “Ali si kje videla moje tenis ž-o-g-i-c-e?”

3. Vaša jutranja budilka je mahajoč rep in vlažen smrček

Najina psa pridno spita v sosednji sobi, zato naju pozimi, ko so vrata spalnice zaprta, zbuja budilka. Poleti, ko je vroče, in so ponoči vsa okna in vrata odprta, pa sva deležna nadvse ljubečega bujenja. Luxov rep, ki divje tolče po omari ali radiatorju, in Askin vlažni smrček na moji roki – popolna (in točna) poletna budilka.

4. Vikende preživljate s svojim psom

Rajši odpoveste druženje s prijatelji kot, da bi svojega psa pustili samega doma. Vikendi so namenjeni druženju, skupnim sprehodom v naravi in igri. Najverjetneje je tudi organizacija dopusta podrejena vašemu psu.

5. Organizirate pasja druženja

Zaradi svojega psa se največ družite z ljudmi, ki imajo pse s katerimi se vaš pes dobro razume.

6. Pogovarjate se s svojim psom

Ja, vsi pasji strokovnjaki opozarjajo, da pes ne razume kaj mu govorimo in da psi niso vokalna bitja, kot smo ljudje, ampak se sporazumevajo na drugačne načine. Meni se kljub temu zdijo odlični sogovorniki. Aski je strašno všeč kadar ji med sprehodom kaj govorim kljub temu, da me verjetno bolj malo razume. Med mojim monologom me ves čas gleda, njen korak pa postane bolj poskočen.

7. S svojim psom ste že govorili po telefonu

Ste bili kdaj na potovanju in ste svojega kosmatinca tako pogrešali, da ste z njim govorili preko telefona, skypa ali česa podobnega? Khm… Jaz sem.

8. Praznujete rojstni dan svojega psa

Svojemu psu vsako leto priredite zabavo za rojstni dan ali na dan, ko ste ga pripeljali domov. Manjkati ne sme okusna pasja tortica in seveda nekaj gostov.

9. Zavedate se, da bo vaš kuža vedno z vami, ko ga boste potrebovali. Ne glede na del dneva, vreme, vaše uspehe ali vaš izgled – vaš pes vas bo vedno pričakal z obilico pasjih poljubčkov in mahajočim repkom.

 

Nina Bartol

 

Vir: blog.theanimalrescuesite.com