Odgovorno posvajanje – kaj je to?

Vedno več ljudi se odloča za novega štirinožnega družinskega člana. Vse bolj pogosto ljudje vzamejo celo dva ali več psov. Ali tudi vi razmišljate o kosmatincu?

Najpomembnejša in prva stvar je seveda vprašanje, ali imate pogoje za psa. To pomeni, da imate za žival dovolj časa, prostora, financ, energije in volje. Ne glede na to, kakšnega psa v svoj dom sprejmete, morajo določeni pogoji biti izpolnjeni. V kolikor jih izpolnjujete in še vedno želite psa, je pomembno, da najprej razmislite, ali želite pasemskega psa ali ne. Dobro se pozanimajte, kaj je rodovnik in zakaj je pomemben, na podlagi tega pa se odločite, kaj iščete. V kolikor se odločite kupiti pasemskega psa, je pomembno predvsem, da raziščete „tržišče“, se pozanimate o vzrediteljih in najdete primernega. Če pa ste se odločili, da psa ne želite kupiti, da vam rodovnik ni pomemben in bi raje posvojili, sem zbrala na kupu nekaj koristnih informacij.

Celotna vsebina članka je na voljo samo naročnikom spletnega dostopa. Če ste že naročnik spletnega dostopa, se prijavite tukaj. Če še niste naročnik, vas vabimo da se naročite tukaj in s tem pridobite dostop do vseh vsebin na spletni strani.

Veronika Sivka

Viri:
www.petakids.com
www.businessinsider.com
http://www.uvhvvr.gov.si