Oblačila za pse

3755

Vse pogosteje vidimo, da lastniki svojim malim hišnim ljubljenčkom nadevajo različna oblačila in reakcija večine ljudi, ki v svojem domu nimajo psa, je bolj negativna kot pozitivna. A v resnici namen oblačil za pse ni zgolj v njihovem izgledu, temveč je bistvena prednost zaščita pred mrazom, dežjem in drugimi vremenskimi vplivi ter umazanijo.

Čeprav pogostokrat slišimo, da malih živali ne smemo obravnavati kot ljudi, ker imajo v sebi še vedno skrite nagone svojih divjih prednikov, ne moremo mimo dejstva, da smo sodobne pse razvadili. Še posebej tisti, ki bivajo v udobju našega doma, niso prilagojeni na zimski mraz in jih na prostem lahko hudo zebe. Oblačila so torej vse bolj razširjen del opreme za pse, ki lahko malim živalim prinašajo številne prednosti in s tem bolj udobno življenje vašega psa.

Na tržišču so na voljo zelo različni izdelki – od puloverjev in plaščev, pasjih copatkov in hladilnih jopičev do zimskih jaken in majic za pse. Še posebej bodo za oblačila hvaležni psi kratkodlakih pasem, ki se v jesenkem in zimkem času le stežka borijo proti mrazu, primerna pa so tudi za starejše pse in mladičke, ki so bolj občutljivi.

Zimski plašči kratkodlakim pasmam v mrazu nudijo potrebno toploto, zaradi česar bo kužek lahko bolj užival na sprehodu s svojim lastnikom. Dežni plašči za pse so primerni za vse vrste pasem ter ščitijo pasjo dlako pred padavinami, lastniku pa hkrati privarčujejo dragoceni čas, ki bi ga sicer porabil za kopanje psa po sprehodu na dežju. Pasji čevlji učinkovito ščitijo pred poškodbami, mrazom in soljo v zimskem času, odločite pa se lahko tudi za nakup vetrovke za psa, ki bo žival zaščitila pred hladnim vetrom, ali pasje majice, ki kratkodlake pse ščiti pred opeklinami.

[members_only]

Kar se tiče ugotavljanja primerne velikosti oblačila za psa je stvar precej preprosta – psa lastnik enostavno izmeri od vratu so začetka repa in na ta način dobi potrebno dolžino oziroma velikost oblačila.

Nekateri lastniki pri izbiri oblačil za svojega psa radi sledijo modnim zapovedim in se tako odločajo za izdelke, ki so jih ustvarili priznani ustvarjalci, ali pa želijo ustvar

iti sožitje z malo živaljo in tako svoja oblačila uskladijo z oblačili psa. Kakorkoli že, bistveno je le, da se pes dobro počuti in da zanj lepo skrbimo.

[/members_only]