Izbira igrač za pse

2496

Za kvalitetno življenje naše male živali potrebujemo določeno opremo za pse. Sem sodijo na primer hrana za pse ter izdelki za nego, ki zagotavljajo, da je življenje našega hišnega ljubljenčka čim bolj veselo, zdravo in udobno. Pri tem pa nikakor ne smemo pozabiti tudi na igrače za pse, ki živali omogočajo sprostitev ter spoznavanje z vrstniki. Še posebej je igra pomembna za pasje mladičke, saj preko te aktivnosti razvijajo svoje naravne sposobnosti.

Mnogi lastniki se zadovoljijo z »naravnimi« igračami, kot so primer lesene palice, plastenke in včasih tudi kamni, ker se ne zavedajo, da si lahko njihov pes na ta način poškoduje dlesni, zobe ali pogoltne majhne koščke, kot je na primer plastični pokrovček. Tudi nekatere kupljene igrače so lahko premalo trpežne in hitro razpadejo, v primeru, da pes kose pogoltne, pa lahko nastopijo zdravstvene težave.

Med igrače za pse uvrščamo zelo različne izdelke, najbolj pogoste pa so gumijaste žoge, frizbiji, kosti iz gume, razna prinosila ter vleke za pse, na tržišču pa so na voljo tudi miselne igre, ob katerih bo vaš ljubljenček razvijal umske sposobnosti.

Pri izbiri igrač za pse moramo biti pozorni na velikost in starost psa ter tudi na moč njegovega ugriza. Za pasje mladiče so primerne igrače, ki masirajo dlesni ob menjavi zob, pomembno pa je, da so igrače za mladiče ustrezne velikosti. Med igro jih moramo tudi nadzorovati, da igrače popolnoma ne razgrizejo.

[members_only]

Tako pri izbiri igrač za odrasle pse kot tudi za mladičke je potrebno upoštevati, da igrače ne smejo imeti ostrih robov in ne smejo vsebovati strupenih snovi, poleg tega pa morajo biti primerne velikosti, da jih pes ne more pogoltniti. Če gre za igrače za pse, ki jih te male živali lovijo v gobček, je pomembno predvsem, da so prijazne zobem in dovolj mehke, da se izognemo morebitnim poškodbam.

Splošno znano dejstvo je, da se psi zelo radi igrajo, saj s tem razvijajo svoje nagone. To ne velja le za mladičke, temveč tudi za odrasle pse. Igrače kot del opreme za pse moramo izbrati glede na različne dejavnike, predvsem pa je važno, da upoštevamo specifične želje našega ljubljenčka. Ustrezna izbira igrač za pse pa ni pomembna le za našo malo žival, temveč tudi za nas same, saj bomo na ta način ustrezno zavarovali naše pohištvo.

[/members_only]