Izbira igrač za pse

Za kvalitetno življenje naše male živali potrebujemo določeno opremo za pse. Sem sodijo na primer hrana za pse ter izdelki za nego, ki zagotavljajo, da je življenje našega hišnega ljubljenčka čim bolj veselo, zdravo in udobno. Pri tem pa nikakor ne smemo pozabiti tudi na igrače za pse, ki živali omogočajo sprostitev ter spoznavanje z vrstniki. Še posebej je igra pomembna za pasje mladičke, saj preko te aktivnosti razvijajo svoje naravne sposobnosti.

Mnogi lastniki se zadovoljijo z »naravnimi« igračami, kot so primer lesene palice, plastenke in včasih tudi kamni, ker se ne zavedajo, da si lahko njihov pes na ta način poškoduje dlesni, zobe ali pogoltne majhne koščke, kot je na primer plastični pokrovček. Tudi nekatere kupljene igrače so lahko premalo trpežne in hitro razpadejo, v primeru, da pes kose pogoltne, pa lahko nastopijo zdravstvene težave.

Med igrače za pse uvrščamo zelo različne izdelke, najbolj pogoste pa so gumijaste žoge, frizbiji, kosti iz gume, razna prinosila ter vleke za pse, na tržišču pa so na voljo tudi miselne igre, ob katerih bo vaš ljubljenček razvijal umske sposobnosti.

Pri izbiri igrač za pse moramo biti pozorni na velikost in starost psa ter tudi na moč njegovega ugriza. Za pasje mladiče so primerne igrače, ki masirajo dlesni ob menjavi zob, pomembno pa je, da so igrače za mladiče ustrezne velikosti. Med igro jih moramo tudi nadzorovati, da igrače popolnoma ne razgrizejo.

Celotna vsebina članka je na voljo samo naročnikom spletnega dostopa. Če ste že naročnik spletnega dostopa, se prijavite tukaj. Če še niste naročnik, vas vabimo da se naročite tukaj in s tem pridobite dostop do vseh vsebin na spletni strani.