Nekaj nasvetov za kužku zabavno poletje

477

Poletje je že tu in z njim vročina, morje in poletne vragolije. Sliši se super, kajne?

Kaj pa če kuža ne mara vode oziroma letos ne greste na morski dopust? V članku sem zbrala nekaj idej, kaj početi s kužkom, da bo tudi njegovo poletje zabavno:

  1. Pojdite na pasji izlet. Izberite eno izmed psom prijaznih destinacij in privoščite sebi ter svojemu kosmatincu dan poln raziskovanja. Lahko se odpravita v hribe, na sprehod v sosednji gozd ali gresta preveriti nov pasji park. Pomembno je le, da si vzamete čas, da se kužek dodobra naigra in utrudi. Na tem mestu morda le opozorilo, da se v tej vročini odpravite na sprehode in izlete zgodaj zjutraj ali pozno zvečer ter se izogibate močnemu soncu in vročemu asfaltu. Pa tudi dodatna steklenica vode ne bo odveč.
  2. Igrajte »najdi priboljšek pod skodelicami«.
    Kako pa gre ta igra? Preprosto. Potrebujete tri skodelice in najljubše pasje priboljške. Priboljšek skrijete pod eno skodelico in skodelice zmešate med sabo. Če kužek ugotovi pravo skodelico, dobi priboljšek in ogromno pohvale. Če pa je to prezahtevno, začnite s priboljškom v eni pesti in drugo pustite prazno. Pustite da pes povoha pest in tako ugotovi, katera je prava. Veliko smeha je tako zagotovljenega.
  3. S prijatelji, ki imajo kužke se dogovorite za piknik. Pojdite v naravo in ne pozabite vzeti s seboj nekaj pasjih priboljškov in igrač.
  4. Na svojem vrtu pripravite mini tek čez ovire. Uporabite blazine, odeje in kartonaste škatle. Pazite le, da se kužek ne bi poškodoval med vsem navdušenjem. To izvajajte zgodaj zjutraj ali pozno zvečer ko so temperature nižje, saj se lahko kuža pregreje.
  5. Kužku pripravite skriti zaklad po stanovanju. Skrijte nekaj priboljškov in ga usmerjate pri iskanju. Začnite z eno sobo in stopnjujte zahtevnost.
  6. V tej vročini ni boljšega, kot hladna osvežitev. Zato svojemu kosmatincu naredite pasji sladoled za osvežujoč prigrizek. V sladoled se recimo odlično podajo banane, jagode, jabolčni sok in jogurt. Tako je dober, da si ga boste privoščili tudi sami.
  7. Morda ste si vedno želeli, da bi vaš kuža znal kak trik? Izkoristite poletje za učenje novih veščin. Potrebujete le ogromno priboljškov in dobre volje.
  8. Je vaš kuža bolj umetniška duša? Pomagajte mu izraziti svoje talente s papirjem ali platnom ter pralnimi netoksičnimi barvami. Tačke pomočite v barvo in ga spodbudite, da se sprehodi čez platno. Ko je umetnina končana, tačke sperite z vodo in ponosno razstavite sliko. Tudi tu je smeh zagotovljen.

To je le nekaj idej, kaj početi s kužkom poleti, če pa dobite še kakšno več, se nam oglasite v komentarju.