Najboljša hrana za vašega kužka

1200

Najboljša hrana za pse za male in velike pasme

Psi majhnih pasem in psi velikih pasem imajo različne prehranske potrebe. Psi velikih pasem so bolj nagnjeni k težavam z mišično-skeletnim sistemom kot manjše pasme, zato ima njim namenjena hrana drugačna razmerja določenih hranil.

Majhne pasme imajo tudi prilagojeno velikost briket, saj obstaja možnost zadušitve s prevelikimi briketi.

BRIT Fresh Govedina z bučo(Rast in Sklepi)- za mlade pse večjih pasem,

BRIT za mlade pse VELIKIH PASEM

 

N&D Kvinoja SKIN&COAT- jelen, kurkuma in losos

N&D za odrasle pse VSEH pasem

Najboljša pasja hrana za mladičke

Prehranske potrebe psov se skozi življenje spreminjajo. Mladički imajo drugačne prehranske potrebe kot odrasli psi in prav tako tudi starejši. Večina podjetij, ki se ukvarjajo s hrano za pse, ponuja posebej oblikovano hrano za pse za vsako fazo pasjega življenja, kar vam olajša izbiro. Če vas skrbi, katera pasja hrana je najboljša za življenjsko obdobje vašega psa, se posvetujte s svojim veterinarjem.

Vaš mladiček potrebuje drugačno ravnovesje hranil kot odrasel pes. To še posebej velja za velike pasme. Hranjenje mladičev velikih pasem s hrano lahko pomaga, saj je treba skrbno spremljati njihovo rast, da preprečimo težave s kostmi in sklepi. V njihovi hrani je tako vsebnost kalcija manjša, da se prepreči prehitra rast kosti, ki lahko vodi v kolčno displazijo. Drugi kužki se dobro znajdejo tako na “hrani za mladiče” kot na hrani z oznako “za vsa življenjska obdobja.” Najboljša hrana za vašega kužka je odvisna od velikosti in pasme. Dobro se pozanimajte o pasmi vašega psa, še posebej če je mešanček in poizvejte kakšne velikosti bo ko odraste. Za priporočila glede hranjenja mladičkov in nasvete o tem, kako mladičke prestaviti na hrano za odrasle pse, se posvetujte z veterinarjem ali strokovnjakom za pasjo prehrano.

N&D Puppy Mini- Piščanec & Granatno jabolko

N&D za mladičke MAJHNIH pasem

 

Pumpkin-Puppy-Medium-Maxi-Lamb

N&D za mladičke VELIKIH pasem

Najboljša pasja hrana za starejše pse

Starejši psi, običajno stari 7+, se razlikujejo po svojih prehranskih potrebah. Mlajši starejši psi se lahko spopadajo s prekomerno telesno težo, starejši starejši psi pa s prenizko telesno težo, zato je takšna raznolikost.

Izbira najboljše hrane za starejše pse je lahko odvisna od tega, kaj se vašemu psu zdi okusno. Veliko starejših psov ima raje mokro hrano, medtem ko je drugim morda treba hrano pogreti, da izboljšajo arome. Konec koncev vam lahko vaš veterinar pomaga izbrati najboljšo pasjo hrano za starejšega ljubljenčka.

BRIT Care Senior- Jagnjetina in riž

BRIT za STAREJŠE pse vseh pasem

 

Brit Senior L/XL- Piščanec

BRIT za STAREJŠE pse VELIKIH pasem

Najboljša hrana za pse s posebnimi prehranskimi potrebami

Alergije, občutljivi želodci in prehranske omejitve vplivajo na pse, pa tudi na ljudi. Hranjenje psov s posebnimi prehranskimi potrebami je lahko težavno. Vaš najboljši način ukrepanja je, da se posvetujete s svojim veterinarjem za nasvet glede hrane za pse, ki najbolje pomaga pri njihovem stanju.

BRIT Sensitive jagnje&riž za vse pasme
BRIT Sensitive jagnje&riž za vse pasme

BRIT za OBČUTLJIVE pse vseh pasem

 

Najboljša suha hrana za pse

Najbolj dostopna in cenovno dostopna hrana za pse je suha hrana za pse. Suha hrana ne zahteva hlajenja, kar je njena glavna prednost pred mokro hrano za pse, saj vsebuje približno 90 odstotkov suhe snovi in ​​10 odstotkov vode. To olajša shranjevanje. Narejena je s kombiniranjem in kuhanjem sestavin, kot so meso in žitarice. Ta proces pretvori škrob v hrani v lahko prebavljivo obliko, hkrati pa uniči toksine in hitro sterilizira sestavine. Na prodajnih policah je veliko različnih vrst suhe pasje hrane. Najboljša suha hrana za vašega psa je odvisna od prehranskih potreb vašega psa. Na splošno je najboljša izbira bolj kakovostna suha hrana za pse, ki vsebuje ustrezne sestavine za življenjsko obdobje in pasmo vašega psa, vendar se pogovorite s svojim veterinarjem ali strokovnjakom najbolj zdravi izbiri za vašega ljubljenčka.

Najboljša mokra hrana za pse

Mokra hrana za pse ali konzervirana hrana za pse je popolnoma izvedljiva alternativa suhi hrani. Čeprav je na splošno nekoliko dražja, je mokra hrana bolj okusna kot suha in lahko pomaga spodbuditi apetit izbirčnih jedcev. Mokra hrana vsebuje veliko enakih sestavin kot suha hrana za pse, vendar ne v istih količinah. Mokra hrana vsebuje večje količine svežega mesa, perutnine, rib in živalskih stranskih proizvodov, skupaj z bolj teksturiranimi beljakovinami, pridobljenimi iz žit. Vsebuje tudi več vode, kar je dodaten plus pri spih, ki ne pijejo dovolj. Pasja hrana v pločevinkah ima dolg rok trajanja, vendar jo je treba po odprtju hraniti v hladilniku. Najboljša mokra hrana za vašega psa je tako kot pri suhi pasji hrani odvisna od življenjske dobe vašega psa, pasme in morebitnih posebnih prehranskih potreb ali alergij.

Brit Can Pate & Meat-Puran
Brit Can Pate & Meat-Puran

BRIT pate za ODRASLE pse 

 

Brit pate&meat puppy-puran & piščanec
Brit pate&meat puppy-puran & piščanec

BRIT pate za MLADIČKE

 

V NAŠI SPLETNI TRGOVINI LAHKO NAJDETE LE NAJBOLJŠO IN KAKOVOSTNO HRANO ZA VAŠEGA KUŽKA PO UGODNIH CENAH. HITRO NA KUZEKMUCEK.SI IN PREVERITE PONUDBO!