Najboljša hrana za sklepe vašega psa

624

Ste kdaj razmišljali o tem, da to, kar postavite v skledo vašega psa preprečuje ali pa povzroči nekatere zdravstvene zaplete in vpliva na fizično kondicijo vašega psa? Hrana je lahko namreč zdravilo ali povzročitelj bolezni.

Pri mnogih psih se v odrasli dobi pojavijo težave s sklepi, kostmi ali artritisom. Pri psih, ki so skozi celotno življenje redno, pogosto in v večjem obsegu aktivni, pa je hrana, ki skrbi za zdravje pasjih kosti, še posebej pomembna. Brez dobrega goriva, namreč noben stroj ne deluje sto odstotno in tudi pasje telo pri tem ni izjema.

Pa si poglejmo, kakšna hrana je primerna, če želimo ohraniti zdrave sklepe naših štirinožnih ljubljencev.

Pazite, da bo pes zdrav

Odvečni kilogrami, lahko terjajo svoj davek v starosti, ne glede na pasmo, kar se izraža ravno pri sklepih in njihovi gibljivosti. Prekomerna telesna teža pa ne vpliva samo na sklepe, temveč tudi na razvoj bolezni kosti, povzroča nezdrava presnovna stanja in vpliva na razvoj raka. Predvsem pa negativno prispeva k splošnemu počutju hišnih ljubljenčkov, ne glede na njihovo velikost in pasmo.

Odvečna teža pomeni presežek stresa na sklepih in odvečno težo pri vadbi.

Poznano je že, da so buldogi in druge hondrodistrofične pasme – psi, ki imajo kratke noge in dolga telesa, kot sta še korgi in jazbečar, še posebej nagnjeni k boleznim sklepov v kolkih in komolcih.  Zelo aktivni psi katerekoli pasme, pa so bolj nagnjeni k poškodbam kolena, predvsem pretrganju križnih vezi.

Celotna vsebina članka je na voljo samo naročnikom spletnega dostopa. Če ste že naročnik spletnega dostopa, se prijavite tukaj. Če še niste naročnik, vas vabimo da se naročite tukaj in s tem pridobite dostop do vseh vsebin na spletni strani.

Deja Drobne

Viri:

www.pethonesty.com

dogloverspup.com

www.handicappedpets.com