Naj bodo jetra vašega psa zdrava!

3331

Da bi ohranili pse v vrhunski formi in vitalnega zdravja, se moramo kdaj pa kdaj spomniti tudi na njihova jetra. Tokrat pišem o tem kako lahko pripomoremo k boljšemu delovanju pasjih jeter in zakaj so sploh pomembna.

Glavna naloga jeter je razkroj hranil in kemikalij v telesu v uporabne snovi. Tudi strupe in zdravila lahko jetra predelajo in uporabijo ali jih pripravijo na izločanje iz telesa. So zelo pomemben organ, zato je ohranjanje zdravih jeter ključna naloga vsakega pasjega lastnika.

Zdravje jeter ohranjamo s:

  • pravilno prehrano – najboljša je čim bolj naravna in biološko primerna hrana in
  • čiščenjem organizma (priporočljivo je dvakrat letno).

Če so jetra v dobri kondiciji, bo tudi pes v dobri kondiciji. Rezultati delovanja jeter so vidni pri ravni energije, mobilnosti, prebavi, vzdržljivosti ter tudi na koži in dlaki. Pri dobrem delovanju jeter je imunski sistem izboljšan, saj je telo neobremenjeno s toksini, manjša pa je tudi verjetnost za nastanek rakavih obolenj.

Pravilna prehrana

Celotna vsebina članka je na voljo samo naročnikom spletnega dostopa. Če ste že naročnik spletnega dostopa, se prijavite tukaj. Če še niste naročnik, vas vabimo da se naročite tukaj in s tem pridobite dostop do vseh vsebin na spletni strani.

Sandra Manasijević, dipl. Canine Nutrition