Leto 2018 – leto psa

leto-2018-leto-psa16. februarja smo po kitajskem zodiaku vstopili v leto psa, ki se bo končalo 4. februarja 2019. Leto psa se na Zemlji pojavi vsakih 60 let, tako bo naslednje leto psa v letu 2078.

Že tisočletja kitajski zodiak temelji na dvanajstih ponavljajočih se ciklih, ki vključujejo 11 resničnih živali, bitij, ki jih lahko vidimo v naravi in eno mitološko bitje, to je zmaj. Za razliko od znakov v zahodnem zodiaku, znaki v kitajskem zodiaku niso označeni z mesečnimi položaji sonca in ozvezdij, temveč na podlagi letnega kitajskega luninega koledarja, ki ga določa gibanje lune. Vsako zodiakalno leto je povezano z enim od petih zemeljskih snovi, ki jih imenujemo elementi in se delijo na kovino, les, vodo, ogenj in zemljo. Tako je letos leto psa povezano z elementom zemlje, zato se imenuje tudi leto Zemeljskega psa.

Kitajski zodiak povezuje psa z bogastvom, prijaznostjo, harmonijo, srečo in humanitarnostjo. Takšno bi naj bilo tudi leto 2018. V tem obdobju bi naj idealizem zasenčil materializem. To je čas, ko se znak psa povzpne na vrh zodiakalnega kolesja. Prijaznost, harmonija in idealizem pa so vsekakor lastnosti, za katere si je vredno prizadevati v vsakem koledarskem letu.

Celotna vsebina članka je na voljo samo naročnikom spletnega dostopa. Če ste že naročnik spletnega dostopa, se prijavite tukaj. Če še niste naročnik, vas vabimo da se naročite tukaj in s tem pridobite dostop do vseh vsebin na spletni strani.

Drobne Deja

Viri: