Letalski družbi prekršili lastna pravila, da bi pred požarom rešili hišne ljubljenčke

1551

letalski-druzbi-prekrsili-lastna-pravila-da-bi-pred-pozarom-resili-hisne-ljubljenckeVsi vemo, da lahko hišni ljubljenčki z letalom potujejo le v prostoru za prtljago, varno zaprti v kletke ali bokse. V luči katastrofe, ki je prizadela Fort McMurrey v Kanadi, pa sta se dve letalski družbi, WestJet in Canadian North, odločili, da naredita izjemo.

Prejšnji teden je več kot 80.000 prebivalcev Fort McMurreya pobegnilo pred enim najhujših gozdnih požarov v zgodovini Kanade. Večina je v požaru izgubila vse svoje premoženje. Na letališča so prihajali prestrašeni ljudje, ki so uspeli iz hiš rešiti le najpomembnejše dragocenosti – med drugim tudi svoje hišne ljubljence.

 

Predstavnica WestJeta je za HuffPost Kanada povedala, da ni prav nič vsakdanjega na tragediji, ki je doletela Fort Murrey, zato so sprejeli odločitev, da prekršijo pravila svoje letalske družbe in naredijo izjemo ter dovolijo hišnim ljubljencem, da potujejo v kabini letala s svojimi lastniki – kljub temu, da živali niso bile niti v boksih. Zaradi požara se ljudje namreč niso smeli vrniti v svoja stanovanja po bokse ali kletke.

Na enem od letov Canada North je tako prejšnji četrtek iz ogrožena območja v Edmonton letelo 130 ljudi, 19 psov (vključno z nemško dogo), pet mačk in dve želvi. Stevardesa Wanda Murray je povedala, da je bila posadka po pristanku deležna stoječih ovacij in da ji bo ta, s čustvi nabit polet, za vedno ostal v lepem spominu.

letalski-druzbi-prekrsili-lastna-pravila-da-bi-pred-pozarom-resili-hisne-ljubljenckeletalski-druzbi-prekrsili-lastna-pravila-da-bi-pred-pozarom-resili-hisne-ljubljencke

 

Nina Bartol

 

Vira: boredpanda.com in
huffingtonpost. com