Katera krtača je najboljša za dolgodlake pse?

2171

Pse je potrebno krtačiti Ne le zato, da bi odstranili vozličke in umazanijo iz dlake, ampak tudi zato, da odstranimo odvečno starejšo dlako in raznesemo naravna olja, ki jih pasja koža izloča. Če ste lastnik dolgodlakega psa in vam skrb za njegovo dlako povzroča težave, je ta članek pravi za vas.  Dlake naših kosmatincev se zelo razlikujejo med seboj, zato moramo biti pozorni kakšno dlako ima pes in temu primerno krtačo oziroma glavnik izbrati. Katera je torej najboljša krtača za dolgodlake pse?

Krtača s kovinskimi žičkami

To so krtače, ki vsebujejo večje število kovinskih žičk. Oblika krtače je lahko ravna ali zaobljena. Najbolj primerne so za srednje do dolgodlake pse, tudi za tiste, ki imajo kodrasto dlako, a predvsem za pasme, ki imajo gosto poddlako. Tako je krtača primerna skoraj za vsako dlako.

Ta krtača vam bo omogočila, da boste z lahkoto razčesali vozličke in odstranili odvečno staro dlako. Pri izbiri teh krtač bodite pozorni, da imajo na koncu žičk plastične bunkice, da žičke niso preostre in da bo krtačenje za vašega psa neboleče. Vseeno pa ob uporabi ne pritiskajte preveč.

Prav tako pa najdete tudi v naši spletni trgovini. Imamo jih v treh različnih velikostih, glede na velikost vašega kosmatinca. Njihov ročaj je udoben, ki se prilega važi roki in vam omogoči čvrst prijem. Krtačo pa lahko uporabite tudi za česanje muckov.

Zagotovite si svojo >

Če se vaš pes boji krtačenja priporočamo, da si priskrbite krtačo, ki je manjša in jo lahko lažje skrijete v svojo dlan, da je pes ne vidi. Pri tem bi vam priporočili krtačo Vanity Knob, ki se jo namesti direktno na dlan. Zaradi njene mehke površine pa hkrati prepreči, da bi premočno pritiskali na kožo in posledično je krtačenje bolj udobno in prijetno za psa.

Krtača z žimo

Te krtače so mehkejše in primerne za skoraj vsako pasjo dlako, tudi za tanjšo in svilnato dlako, kot jo imajo npr. Yorkshirski terierji. Je seveda tudi nežnejša za pasjo kožo, zato je bolj primerna za pse, ki so bolj občutljivi. Uporabite pa jo lahko tudi pri kratkodlakih psih.

V naši spletni trgovini najdete kombinirano krtačo, kjer imate na eni strani krtačo z žimo, na drugi strani pa krtačo s kovinskimi žičkami, tako da lahko vašemu psu kadarkoli odstranite umazanijo, vozličke v dlaki in mu omogočite svetlečo razčesano dlako. Vse skupaj pa je na ročaju, da vam omogoča lažji oprijem.

Krtača za gosto dlako

S krtačami, ki so primerne za zelo gosto dlako in imajo svoje kovinske konice bolj narazen, boste lažje odstranili umazanijo in poddlako, hkrati pa ne dražijo in ranijo kože psa. Tudi tako primerno krtačo najdete v naši spletni trgovini.

Kupite zdaj >

Naj bo dlaka vašega kosmatinca vodilo za njegovo krtačo. Če pa potrebujete pomoč glede pravilnega krtačenja pa si preberite članek tukaj.

Eva Tomažin

VIRI:
www.bustle.com
www.dogwish.com
www.dfordog.co.uk