Kako ugotoviti, katera živila škodijo vašemu psu?

imunoloski-testi-za-pseJe vaš hišni ljubljenček pogosto utrujen, brezvoljen in pogosteje leži, kot da ga kaj boli? Se praska in prekomerno izgublja dlako? Ima pogosto drisko, kljub temu, da ni zaužil nič nenavadnega? Razlog za težave je lahko v njegovi prehrani.

Kako odkriti, katera živila presnavlja dobro in katera mu povzročajo probleme? Navadne diete po sistemu naključnega izločanja trajajo dolgo, od lastnika živali pa zahtevajo strogo doslednost in disciplino. Zaradi novih odkritij na področju veterinarske medicine pa je sedaj na voljo imunološki krvni test IMUNOVET, ki odkrije potencialno škodljiva živila in omogoči načrtovanje bolj strukturirane izločevalne diete, ki je enostavnejša za izvajanje in bolj uspešna pri odpravljanju težav. S tem izboljšamo počutje živali in odpravimo številne simptome, za katere prej nismo mogli najti vzroka.

Preiskavo opravlja podjetje DNK-ANALIZE, ki je specializirano za osebno genetiko in druge laboratorijske preiskave, nudijo pa tudi sodobne rešitve za zdravje hišnih ljubljenčkov. Preiskava je namenjena psom in mačkam, ki imajo želodčno-prebavne težave (bruhanje, driska, napenjanje, zaprtje), težave s kožo (dermatitis, srbečica, prekomerno izpadanje dlake), dihalne ali druge težave, za katere doslej nismo mogli najti pravega vzroka. IMUNOVET test intolerance na hrano je posebej priporočljiv za živali s ponavljajočimi se vnetji in slabo odpornostjo, ki je posledica preobremenjenosti imunskega sistema, vzrok za to pa so lahko tudi prehranske intolerance. Testiranje se lahko izvede tudi preventivno in tako ugotovi, kakšna je presnova določenih živil. Na problematična živila je lastnik živali potem bolj pozoren in jih živali ne daje oz. daje v manjših količinah ter tako prepreči morebitne težave, povezane s prehrano. Študije kažejo, da gre zgolj pri 20-30 % psov in mačk z negativnimi reakcijami na hrano za alergije, zato je testiranje prehranske intolerance je primerno tudi za pse in mačke z že potrjenimi alergijami.

Test intolerance na hrano IMUNOVET pokaže imunski odziv živali na do 44 živil. Preveri se občutljivost na več vrst mesa, rib, žit, zelenjave, sadja, stročnic in mleka ter dodatkov, kot so kvas, jajca, oreščki in semena. Poleg intoleranc, ki jih pri psu in mački povzročajo različna živila, test pokaže tudi prekomerno prepustnost črevesja in neravnovesje črevesne mikroflore.

Testiranje intolerance na hrano se izvaja v certificiranem laboratoriju in se opravi na osnovi krvnega vzorca, ki ga živali odvzame veterinar v izbrani veterinarski ambulanti. Rezultati so na voljo v enem tednu. O rezultatih se lahko posvetujete s strokovnjakom podjetja DNK-ANALIZE ali veterinarjem in tako v največji meri izkoristite dobljene informacije.

0_SLO_dnk-analize_logotip

 

DNK-ANALIZE
Promocijsko sporočilo