Kako skrbeti za psa s tremi nogami?

Psi s tremi nogami so v zavetiščih velikokrat žal spregledani med bodočimi pasjimi lastniki, saj naj ne bi bili tako “ljubki” kot psi z vsemi štirimi nogami, a temu seveda ni tako. Tudi brez ene okončine lahko živijo normalno pasje življenje, tako kot psi s štirimi nogami.

Kdaj pride do amputacije pasje noge?

Žal se lahko življenje vašega štirinožnega pasjega prijatelja lahko hitro spremeni. Zaradi nesreče, poškodbe, raka ali kakšne druge bolezni lahko vaš pes ostane brez ene noge, kljub temu pa lahko še naprej živi normalno življenje.

Amputacija je potrebna, ko je nemogoče popraviti pasjo okončino, ko je zdravljenje poškodovane okončine predrago in negotovo, ko tumor napade del noge in/ali ko zdravljenje obolele okončine povzroča psu stres in bolečine.
Če mogoče razmišljate o amputaciji noge vašega psa ali pa bi radi posvojili psa s tremi nogami, si preberite nekaj nasvetov, kako biti pasja četrta noga.

Kako pomagati psu po amputaciji?

Prvih nekaj dni ima pes po amputaciji težave z vstajanjem in zato potrebuje vašo pomoč. Omejite mu gibanje in pod njegov trebuh zvijte brisačo, ki mu bo omogočala nekaj dodatne podpore.

Celotna vsebina članka je na voljo samo naročnikom spletnega dostopa. Če ste že naročnik spletnega dostopa, se prijavite tukaj. Če še niste naročnik, vas vabimo da se naročite tukaj in s tem pridobite dostop do vseh vsebin na spletni strani.

Doroteja Turković

Viri: