Pasjeljubci imamo tudi svoje mobilne aplikacije

Današnji svet je vedno bolj digitalen, s pametnimi telefoni lahko rešimo skoraj vsako zagato, poznamo malo morje aplikacij za zdravo življenje, vadbe, organizacijo dneva, zabavo ipd. Ste vedeli, da so na voljo tudi aplikacije za pasjeljubce? Da, tudi moj prvi odziv na to je bil malo »zavihan nos«, saj za svojega kužka pa že znam skrbeti brez telefona … po malce premisleka pa sem vendarle ugotovila, da so v kaotičnem vsakdanu »pasje« aplikacije lahko celo zelo koristne ali pa vsaj poskrbijo za trenutek zabave (če jih seveda uporabljamo z zdravo mero razuma).

  1. Dog Walks

Da boste vedno na tekočem s sprehodi in boste natančno vedeli, koliko s svojim kužkom prehodite, je v pomoč aplikacija Dog Walks. V njej si lahko načrtujemo in zabeležimo pot ter trajanje vsakega sprehoda in lažje ugotovimo, ali se je naš kosmatinec dovolj razgibal, da bo še naprej ostal fit. Seveda aplikacija vključuje tudi bolj zabavno plat, saj lahko sprehode z njeno pomočjo tudi fotografiramo in jih delimo s prijatelji ter družino. Na izbrani sprehajalni poti lahko celo označimo, kjer je kuža opravil veliko potrebo. Zanimivo, kajne? Med glavnimi funkcijami aplikacije najdemo možnost beleženja sprehodov preko GPS-a, enostavno uporabo, možnost deljenja z bližnjimi, fotografiranje, beleženje kakcev in statistiko sprehodov.

  1. Dog Whistler

Z aplikacijo Dog Whistler lahko opravite trening s svojim psičkom (ali pa malo nadlegujete svoje bližnje), saj omogoča žvižganje oziroma piske različnih frekvenčnih zvokov. Med glavnimi funkcionalnostmi ustvarjalci aplikacije opisujejo izbiro želene frekvence piska, izbiro med več »vzorci« zvokov, možnost ustvarjanja zvonenja s poljubno frekvenco, seveda tudi ta aplikacija omogoča skupno rabo in deljenje preko družbenih omrežij, ustvarimo pa lahko tudi čisto svojo frekvenco, ki bo namenjena samo našemu psičku. Morda bo ta aplikacija komu v pomoč pri vzgoji ali učenju novih trikov?

Celotna vsebina članka je na voljo samo naročnikom spletnega dostopa. Če ste že naročnik spletnega dostopa, se prijavite tukaj. Če še niste naročnik, vas vabimo da se naročite tukaj in s tem pridobite dostop do vseh vsebin na spletni strani.

Maša Pirnat

Vir: