Kako pes izbere svojega najljubšega človeka?

184

Ste kdaj opazili, da ima vaš kosmatinec svojega najljubšega človeka? Morda ste to vi kot lastnik, morda pa je to tudi vaš partner, otroci, družinski član ali prijatelj. Preverite, kako pes izbere najljubšega človeka in ali se lahko nekdo psu “prikupi” tudi, če je pes na začetku do te osebe zadržan.

Se pes naveže samo na enega človeka?

Psi se velikokrat bolj navežejo samo na eno osebo, ki jim predstavlja njihovo vodjo in skrbnika, a to ne pomeni, da ni navezan tudi na druge osebe. Pes izbere lastnika nagonsko in ob tem upošteva načelo, da se ob njem počuti sproščeno, igrivo in varno. Kosmatinčev izbranec pa tudi ni nujno oseba, ki ves čas skrbi zanj.

Kakor ljudje, imajo torej tudi psi ljudi, na katere so bolj navezani in ljudi, ki jim pomenijo manj. Tudi, če je vaš pes zelo družaben in bo z veseljem pozdravil vsakega človeka, ki ga sreča, se bo nekaterih še posebej razveselil.

Kako pes izbere svojega najljubšega človeka?

Celotna vsebina članka je na voljo samo naročnikom spletnega dostopa. Če ste že naročnik spletnega dostopa, se prijavite tukaj. Če še niste naročnik, vas vabimo da se naročite tukaj in s tem pridobite dostop do vseh vsebin na spletni strani.