Kako navaditi psa, da je z vami (umirjeno) na pijači?

372

Sodite tudi vi med tiste ljudi, ki si svojega psa želijo s seboj vzeti povsod? Kužka pa je treba na to dogodivščino kar dobro pripraviti, da bo mirno počakal ob vas ter da mu celotna izkušnja ne bo stresna. Preverite torej, kako navaditi psa biti z vami na pijači.

Ključ je socializacija

Psa je v prvi vrsti treba ustrezno socializirati. Seznaniti ga moramo z okoljem in čim več dejavniki, ki bi ga lahko na pijači prestrašili ali iztirili. Med te dejavnike prištevamo avtomobile, premikanje stolov, druge ljudi in pse, smeh, jok otroci, glasno pogovarjanje, zapiranje in odpiranje vrat. Če želimo kar se da mirno preživljanje časa na pijači je potrebno, da se kuža teh stvari ne boji oziroma da je nanje navajen.

Zavedati se moramo, da je preživljanje časa z nami na pijači za kužka čisto nova izkušnja, zato lahko traja nekaj časa, da se je navadi.

Kako začeti?

Celotna vsebina članka je na voljo samo naročnikom spletnega dostopa. Če ste že naročnik spletnega dostopa, se prijavite tukaj. Če še niste naročnik, vas vabimo da se naročite tukaj in s tem pridobite dostop do vseh vsebin na spletni strani.

Lea Žerovnik

VIRI:
www.petguide.com
www.journeytraining.com
www.tractive.com
www.pointcookdogtraining.com.au