Kako iz oblačil odstraniti pasje dlake?

Vsi imamo radi svoje hišne ljubljenčke in večina se jih rada tudi pocrklja. A žal imajo naši štirinožci dlako, ki rada ostane na oblačilih. Se vam je že kdaj zgodilo, da ste bili že oblečeni za službo, potem pa ste se po božanju vaše živali mogli preobleči? Pa to niti ni še najhuje – veliko lastnikov se sooča s težavo, da dlake kljub rednemu pranju in čiščenju še vedno ostajajo.

Dlake hišnih ljubljenčkov so lahko precej zoprne. Poleg oblačil se jih je težko znebiti tudi iz pohištva. Vsak, ki ima žival v hiši, lahko potrdi, da so dlake praktično povsod. Če želite odpraviti dlako tudi iz pohištva (denimo kavča) je eden izmed načinov, da kavč prekrijete s pregrinjalom. To nato operete enako, kakor oblačila.

Skrivnost je v tem, da je dlake potrebno odstraniti PRED pranjem. Dlake naših hišnih ljubljenčkov se rade sprimejo s tkanino in ko slednjo zmočimo, se zadeva le še poslabša. Najbolje je, da pred pranjem uporabite … sušilni stroj! Da, prav ste prebrali. Najprej sušilni stroj, potem pralni stroj in nato zopet sušilec.

Celotna vsebina članka je na voljo samo naročnikom spletnega dostopa. Če ste že naročnik spletnega dostopa, se prijavite tukaj. Če še niste naročnik, vas vabimo da se naročite tukaj in s tem pridobite dostop do vseh vsebin na spletni strani.

Veronika Sivka

Viri:
https://www.rd.com/
https://www.thespruce.com
https://www.puppyleaks.com/