Kaj morate vzeti s seboj kadar potujete s psom?

kaj-morate-vzeti-s-seboj-kadar-potujete-s-psomVsi pasjeljubci, ki si dom delimo s kosmatinčkom vemo, da dopust preprosto ni popoln, če nam družbe ne dela naš kuža. Potovanja s psom zahtevajo nekoliko več predpriprave in načrtovanja, vendar je vse dodatno delo poplačano z dobro pasjo družbo.

Da bi vam olajšali pripravo na potovanje ali dopust s psom, smo za vas pripravili seznam stvari, ki jih nikakor ne smete pozabiti.

1. Zložljiva posoda za vodo

Naj bo med dolgo vožnjo v vročem avtomobilu ali med potepanjem po razbeljenih ulicah turističnih mest, vedno naj ima vaš kuža na voljo dovolj vode. Zložljive posode za vodo (ali hrano) so zelo priročna, saj so lahke in zavzamejo malo prostora, zato jih lahko imamo vedno s seboj.

2. Vrečke za pasje iztrebke

Te naj bi bile sicer del obvezne opreme vsakega pasjega skrbnika, vendar žal še vedno ni tako. Počistite za svojim psom ne glede na to ali ste v domačem ali v tujem kraju. Najboljša izbira so bio-razgradljive vrečke, saj boste z uporabo le-teh poskrbeli še za okolje.

3. Zaščita pred zajedavci

Klopi, komarji in bolhe so zelo nadležne žuželke, ki jih ne mara prav nihče. Ljudje se znamo zaščititi pred njimi, ubogi kužki pa se sami ne morejo. Pred odhodom na dopust (če ne že na začetku sezone zajedavcev) torej poskrbite za ustrezno zaščito svojih ljubljencev. Poskrbite za preventivo pred srčno glisto in izbirajte med široko izbiro zaščite pred bolhami in klopi, ki je na voljo – ovratnice, ampule, dopolnila k hrani, obeski Tic-Clip ter Skudo in podobno).

4. Dolg povodec

Na potovanjih morate imeti kužka ves čas na povodcu, saj ste v tujem okolju, ki ga ne poznate dobro in bo privezan na povodec najbolj varen. Ker pa si zanj verjetno želite malo več svobode kot je ima na nekaj meterskem povodcu, s seboj vzemite podaljšan oz. dolg povodec. Izbirate lahko med slednimi povodci različnih dolžin, barv in oblik.

5. Svetleča ovratnica ali lučka

Nočni sprehodi ali ustavljanje na postajališčih med nočno vožnjo je lahko nevarno. Ponoči je vidljivost slaba, kužki pa so prav tako razigrani kot čez dan. S svetlečo ovratnico ali lučko obešeno na ovratnici, boste poskrbeli, da bo vaš kuža viden in varen tudi v temi.

6. Zaščita med vožnjo

Kadar se z vami vozi tudi vaš kuža poskrbite za njegovo in vašo varnost. S pomočjo zaščitne mreže iz najlona ali zaščitne pregrade me preprečite, da iz prtljažnika zleze k vam na voznikov sedež in vas moti med vožnjo ali ga med vožnjo zavarujte na sedežu z varnostnim pasom in oprsnico.

7. Hladilna blazina ali ovratnik

V hudi vročini se pes ne more ohladiti le s pitjem vode, zato sta odlični rešitvi hladilni ovratnik ali hladilna blazina, ki psa hladita tudi od zunaj navznoter. Če se odpravljate na dopust v vroče kraje, ju torej ne pozabite zapakirati.

Vse kar potrebujete za prijetno potovanje ali dopust s psom najdete v trgovini Aro, ki sledi trendom s področja kinologije ter za vas že 25 let ponuja kvalitetne izdelke za pse. Poleg že omenjenih izdelkov vam ponujajo tudi pester izbor kvalitetne pasje hrane (med drugim več kot 15 različnih znamk kvalitetnih briketov), priboljškov, izdelkov za nego, prehranskih dodatkov in vitaminov ter opreme in igrač za pse ter druge hišne ljubljence. Če iščete kaj česar še nimajo v ponudbi, jih o tem obvestite, saj so vedno veseli novih predlogov za dopolnitev njihove ponudbe.

 

Obiščite jih na eni izmed štirih lokacij po Sloveniji: Aro trgovina Škofja Loka, Aro trgovina Stražišče, Aro trgovina Jesenice in največjo med njimi z najpestrejšo ponudbo – Aro Ljubljana ali preglejte pestro ponudbo v njihovi spletni trgovini.

 

Aro

Promocijsko sporočilo