Kaj boš, ko boš velika?

Mala črna kepica, ki kobaca naokrog s svojimi bratci in sestricami, se preriva z njimi pri mamičinih seskih in zadovoljno hlača po travi, še ne ve, da ji je bila namenjena prav posebna vloga, vloga zvezde, zvezde vodnice v življenju nekoga tudi prav posebnega.

Z nestrpnostjo smo v društvu SLO-CANIS, kjer šolamo pse vodnike in pse pomočnike, čakali na informacijo, da so se skotili mladički. Pričakovanja so bila velika, saj smo glede na genetiko, okolje in izkušnje bili skoraj prepričani, da bo to leglo zanimivo in da bo v njem vsaj en potencialni pes za šolanje za psa vodnika.

In res smo kmalu opravili prve teste, kjer je še posebej izstopala črna labradorka Dona. Bistra, učljiva, nežna, crkljiva, prva pri plezanju iz ogradice, prva pri igri, prva pri skledi, družabna in vesela. Lahko bi bila razstavna krasotica, kandidatka za psa asistenta ali pa tudi čudovit hišni pes in družabnik. Glede na vse njene sposobnosti smo se odločili za zahtevno šolanje psa vodnika.

Celotna vsebina članka je na voljo samo naročnikom spletnega dostopa. Če ste že naročnik spletnega dostopa, se prijavite tukaj. Če še niste naročnik, vas vabimo da se naročite tukaj in s tem pridobite dostop do vseh vsebin na spletni strani.

Alenka Galun, CANIS