K nam pride še en odrasel pes

k-nam-pride-se-en-odrasel-pesPsi so za vsakega pasjeljubca najboljše živali na svetu. So naši zvesti prijatelji in spremljevalci, ob njih se vedno počutimo ljubljene in prav vsak trenutek njihovega življenja se trudijo, da nas čim bolj razveselijo. Zato se marsikateri ljubitelj psov strinja z nekoliko karikiranim, a vseeno resničnim stavkom: »Psi so kot čips, nikoli ne moreš vzeti samo enega!«

Odločitev, da v svoj dom pripeljemo novo žival, je seveda vedno zelo odgovorna in pomembna, potrebno pa je dobro premisliti o naših finančnih, prostorskih in časovnih zmogljivostih in se na podlagi iskrenih pogovorov z našimi družinskimi člani odločiti za novo bitje v našem življenju. Če kupujemo pasemskega psa, je najpogostejše, da v nov dom pripeljemo mladiča. Seznanjanje odraslega psa z mladičem je po navadi nekoliko lažje, saj je večina odraslih psov do mladičev instinktivno bolj tolerantna in potrpežljiva. Če pa se odločimo za posvojitev odraslega psa, pa je postopek malenkost zahtevnejši in morda bo trajalo od nekaj dni do nekaj mesecev, da se psa navadita drug na drugega.

Celotna vsebina članka je na voljo samo naročnikom spletnega dostopa. Če ste že naročnik spletnega dostopa, se prijavite tukaj. Če še niste naročnik, vas vabimo da se naročite tukaj in s tem pridobite dostop do vseh vsebin na spletni strani.

Andreja Fegeš

Objavljeno v devetindvajseti številki revije Kužek