Intervju: Špela Jereb

Tokrat smo se pogovarjali s Špelo Jereb.

1. Poznamo Vas kot vremenarko na Planet TV. Kam ste hodili v šolo/študirali?

Po opravljeni osnovni šoli sem končala Srednjo vzgojiteljsko šolo, nato sem dokončala študij in diplomirala na Pedagoški fakulteti, sedaj pa končujem še študij podjetništva. Sem že čisto pri koncu, opravim samo še zadnji izpit in oddam diplomsko nalogo, ki je praktično že napisana. Sicer prav nič v smeri vodenja vremena, a sem vseeno z veseljem sprejela ponudbo Planet TV, saj se v življenju rada učim novih stvari in se lotim novih izzivov.

 2. Kaj so vaše najljubše prostočasne dejavnosti?

Ker poleg vodenja vremena opravljam še eno službo, v katero hodim redno, vsak dan, imam prostega časa bolj malo. Tega pa izkoristim za druženje s prijatelji, družino in mojim malim kužkom Totkom. Prav ta mi polepša čisto vsak dan. Sem pa tudi velika ljubiteljica filmov, tako da sem redna obiskovalka kina.

 3. Verjeto si niste že od malega postati vremenarka. Kaj je bil včasih vaš sanjski poklic?

Res je. Ponudba iz Planet TV je prišla čisto nepričakovano, a sem jo z veseljem sprejela, saj se mi je zdela res pozitivna in zanimiva izkušnja. Moj sanjski poklic pa je bil vzgojiteljica predšolskih otrok, ki je kasneje prerasel v željo in nov cilj, da bi si lahko ustvarila svoj, privatni vrtec. Ravno zato sem po študiju Pedagoške fakultete vpisala še študij podjetništva. Želja o privatnem vrtcu še vedno ostaja in upam, da mi v prihodnosti uspe doseči tudi ta cilj.

 4. Imate čivavo Tota. Kako dolgo ste že njegova ponosna lastnica? Ali tudi za Vas velja pregovor, da je pes najboljši prijatelj?

Tota sem dobila za 24. rojstni dan, tako da sem njegova lastnica že dve leti in pol, oziroma skoraj tri. Pregovor, ki ste ga omenili, pa zagotovo drži. Mislim, da to kmalu spozna prav vsak lastnik svojega malega kosmatinca. Toto mi polepša prav vsak dan. Včasih se tudi zgodi, da se iz službe vrnem utrujena in slabe volje, a ob veselju Tota ko se vrnem domov, vse takoj pozabim.

Celotna vsebina članka je na voljo samo naročnikom spletnega dostopa. Če ste že naročnik spletnega dostopa, se prijavite tukaj. Če še niste naročnik, vas vabimo da se naročite tukaj in s tem pridobite dostop do vseh vsebin na spletni strani.