H kot Ljubezen; Prvi dnevi na tem svetu

12273781_10153681110307158_1757365819398820602_o“Ena, dva, tri, štiri … pet, šest, sedem, osem!”

Tako se je 19.11.2015 v topli dnevni sobi velike hiše v Kočevju začela naša pasja zgodba. Tako je, prav ste prebrali, osem nas je! Osem čudovitih majhnih kepic. Štiri progasti kužki, dve svetlo rjavi psički ter dva bela kužka. Štiri samčki in štiri samičke smo se skotili naši pridni pasji mamici Chanel von Aisneren. Kako nam je ime še ne vemo. Vemo pa, da se morajo vsa naša imena začeti na črko H (če ima kdo od vas kakšen predlog, ga bo naša skrbnica zagotovo zelo, zelo vesela!) in odločili smo se, da se vam predstavimo.

Danes smo stari natanko dva tedna in moramo priznati, da se je za tako majčkene kužke, v štirinajstih dneh zgodilo res veliko novega! Seveda se je, saj je za nas dejansko vse novo. Devet tednov smo namreč pridno rastli in se razvijali v toplem trebuščku naše pasje mamice. Tam je bilo vse temno in mirno. Vsake toliko časa nas je malo streslo (menda je takrat Chanel preskočila dve stopnici, ki stojita pred vhodom v stanovanje), drugače pa je bilo zelo lepo. In nato se je kar naenkrat začelo dogajati nekaj čudnega. Začeli smo se spuščati po nekakšnem toboganu in glej, glej, pristali smo na mehki blazini, kjer nas je začel ljubeče umivati jeziček naše pridne pasje mamice. Ker smo na svet prišli z zaprtimi očki, je še vedno bilo vse temno, vendar je v tem temnem svetu bilo vse prej kot mirno. Čeprav so bile naše očke zaprte in ušeska še niso slišala, smo zelo dobro vohali vse te zanimive in čisto nove vonjave, ki so bile okoli nas. Zavohali smo svojo pasjo mamico in našo skrbnico, ki je bila pri dogajanju prisotna. Pridno je namreč spremljala našo kotitev, mirila našo mamico (ki je to postala prvič in bi zaradi tega morda lahko postala malo nervozna, poleg tega je naša mamica zelo navezana nanjo in je njena bližina nanjo vplivala pomirjujoče) in priskočila na pomoč, če je bilo to potrebno. Čeprav, če nas vprašate, je bila tako blizu zagotovo zato, ker jo je tako zelo zanimalo koliko nas bo, kakšne barve bomo ter koliko bo punčk in koliko pasjih fantkov (priznajte, tudi vas bi zanimalo, kaj ne?). In vse to je končno in točno zvedela ob pol desetih zvečer, ko smo tekom dneva vsi, eden za drugim, pricvilili na ta svet. Prvič smo okusili okusno mleko, pa tudi nekakšno mleko v prahu, ki se ga menda uporablja takrat, kadar je mladičkov tako zelo veliko kot nas, pasja mamica pa preveč počasi proizvaja svoje mleko. Ali pa je morda preveč izčrpana po tako velikem leglu. Tudi tisto mleko nam je zelo všeč. Razen eni samički, ki ga ne prenese, zato mora naša skrbnica hoditi po mleko za njo na neko kmetijo.

h-kot-ljubezen-samickeV prvem tednu starosti, smo dobili zelo pomemben obisk. Kdo je prišel k nam, ne vemo, ker takrat še nismo ničesar videli. Menda pa je gospe bilo ime Vzrejna Referentka. Njene roke so dišale po milu, zato smo se odločili, da je ne bomo pojedli in da bomo pridno počakali, da nas pregleda. Gospa Vzrejna Referentka je ugotovila, da smo vsi celi in zdravi ter da se lepo razvijamo. Kako se le ne bi – ves ta čas namreč tako pridno kakamo in lulamo. Poleg tega je to tako zelo zabavno! Veste, zaradi umazane pasje postelje vsakih nekaj ur dobimo čisto posteljnino, ki je ponovno polna novih in zanimivih vonjev. To smo namreč počeli kar nekaj dolgih dni – odvisni smo bili od svojih potlačenih majhnih pasjih noskov. Dokler se okoli devetega dneva niso eden za drugim in čisto na majhno ter počasi, začeli odpirati naši učki. In tako smo lahko začeli povezovati vse te zanimive vonje tudi s podobo. Tudi sluh se nam počasi privaja na okolico in počasi začenjamo že zaznavati kdaj se naša mamica vrača iz lulanja (ne moremo verjeti, da gre lulat nekam ven na travnik, ko pa bi lahko vse to opravila leže in udobno – tako, kot to počnemo mi).

h-kot-ljubezen-samckiBiti tako srčkan je tako zelo utrujajoče. Zato zelo veliko spimo. In točno to bomo storili tudi sedaj. Kljub temu, da je med tem, ko to berete verjetno šele začetek vašega delovnega dneva, pa je za nas točno sedaj ponovno čas za počitek. Vendar ne skrbite, do drugega tedna se bomo že tako naspali, da bomo ponovno lahko z vami delili naše male pasje skrivnosti. Slišali smo namreč, da nas čaka še en zelo pomemben obisk, nekakšna pasta ter nova pasja sobica!