Glukozamin za pse in Zelenousta školjka – učinek in sestavine

1498

Glukozamin za pse, ki ga vsebuje PLATINUM naravna hrana za pse je ekstrakt zelenouste školjke. Že od nekdaj so Maori poznali številne zdravilne učinke zelenouste školjke, ki se pojavljajo izključno na Novi Zelandiji in jih je sedaj začel ceniti tudi zahodni svet. V njih so posebne aktivne sestavine, ki uspešno blažijo in preprečujejo bolečine v sklepih. Pa ne samo to, ta čudežna školjka omili tudi druge težave. Zaradi teh učinkov približno deset odstotkov letnega pridelka zelenoustih školjke uporabijo za proizvodnjo zdravil in prehranskih dopolnil.

Učinek zelenouste školjke temelji na njenih dragocenih sestavinah. Te so bogate z tako imenovanimi glikozaminoglikani (GAG). Te snovi so idealne za regeneracijo hrustanca, spodbujajo tvorbo sklepne tekočine (sinovialna tekočina) ter pomagajo pri težavah z gibljivostjo. Najpomembnejša GAG molekula je glukozamin.
Glukozamin omili propadanje hrustanca oziroma molekul v njem in spodbuja obnovo sklepov ter vpliva na povečanje sklepne tekočine (sinovialne tekočine), ki maže sklepe in tako ohranja mobilnost in fleksibilnost. Ekstrakt vsebuje tudi nenasičene omega 3 maščobe,  pomembne minerale, vitamine, aminokisline in elemente v sledeh.

Izvleček zelenouste školjke je primeren za vse pasme, posebno priporočljiv je za velike in težje pasme.

S PLATINUM naravno hrano za pse je vaš pes dobro poskrbljen saj zaradi posebnega postopka priprave PLATINUM hrane za pse lahko dodamo ekstrakt zelenouste školjke brez da zmanjšali učinek dragocenih sestavin. Količina glukozamina (dragocenega ekstrakta zelenouste školjke), ki smo ga dodali v PLATINUM hrano za pse, zadostuje za preskrbo sklepov in preprečuje težave s sklepi. Pri akutnih težavah se je potrebno posvetovati z veterinarjem in ustrezno povečati odmerek.

Vse informacije o PLATINUM hrani najdete na naslovu: platinum.si ali v spletni trgovini: naravnahranazapse.si

 

Promocijsko sporočilo