Francoski komik je 5 dni in 4 noči preživel v boksu zavetišča za živali

6103

francoski-komik-je-5-dni-in-4-noci-prezivel-v-boksu-zavetisca-za-zivaliFrancoski komik, Remi Gaillard, ki je poznan predvsem po svojih vragolijah z nogometno žogo in potegavščinah, ki jih objavlja na svojem YouTube kanalu, je tokrat svoje sledilce presenetil z zelo resnim projektom. Odločil se je, da bo opozoril na problematiko zapuščenih psov. Ta, sicer hvalevredna, odločitev pa ne bi bila nič posebnega, če se ne bi Remi odločil za zelo nenavaden način opozarjanja na ta pereči problem.

Komik se je odločil, da se pridruži zapuščenim živalim v zavetišču, vendar ne kot prostovoljec, temveč kot eden izmed psov, ki v zavetišču čakajo na nov dom. Odločil se je, da bo bival v enem od boksov in da bo deležen popolnoma enakega načina življenja kot psi v zavetišču.

Kot napovedano se je Remi 11. novembra zglasil v francoskem zavetišču za živali in se nastanil v enem od pasjih boksov. Odločen je bil, da v zavetišču ostane dokler ne bo vseh 300 njegovih sotrpinov, ki so takrat bivali v zavetišču, našlo novih domov oziroma dokler zanje ne zbere vsaj 50.000 €. Njegovo celotno izkušnjo so v živo prenašali preko streama na njegovi facebook strani.

Remijevi oboževalci mu očitno niso privoščili dolgega trpljenja v zavetišču, saj mu je uspelo po zgolj petih dneh in štirih nočeh v zavetišču, zbrati kar 200.000 € za pomoč živalim v zavetišču. Podatka koliko psov je bilo v tem času posvojenih nimamo, vendar smo prepričani, da bo zavetišču tudi finančna pomoč zelo koristila.

Kratek video njegovega bivanja v boksu, si lahko ogledate spodaj:

Nina Bartol

Vira: connexionfrance.com in
facebook.com