Deset živil, ki jih lahko delite s svojim psom

Riž

Riž je idealna hrana, ki jo psu lahko ponudite, kadar je kaj vznemirilo njegov želodček, ali ko ga težijo prebavne težave – beli riž je namreč zelo lahko prebavljiv, zaradi česar je v času prebavnih težav zelo dober vir energije. Zelo primeren je tudi za prehrano starejših psov. Rjavi riž se od belega razlikuje po večji vsebnosti beljakovin s hkratno nižjo vsebnostjo maščob.

Buča

Je zelo dober vir betakarotena, ki se v telesu pretvori v vitamin A. Dodajanje buč v pasjo prehrano ugodno vpliva na prebavo, lajša iztrebljanje in povečuje količino izločenega blata. Namig: Odstranite semena, bučo narežite na tanke rezine in zamrznite. Dobili boste zdrav in hrustljav priboljšek, ki bo zagotovo teknil vašemu psu.

Kokice

Brez masla in brez soli, so super nizkokaloričen posladek kužkom. Kokice vsebujejo kalij ter fosfor, magnezij in kalcij – minerale, ki gradijo kosti. Priporočamo, da na za naslednji filmski večer pripravite za pest ali dve več kokic!

Celotna vsebina članka je na voljo samo naročnikom spletnega dostopa. Če ste že naročnik spletnega dostopa, se prijavite tukaj. Če še niste naročnik, vas vabimo da se naročite tukaj in s tem pridobite dostop do vseh vsebin na spletni strani.

Maja Bernik

Vir:

moderndogmagazine.com